Uncategorized ΤΟΨΙΔΗΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Published on October 2nd, 2020 | by fileto

0

Βιάζεσαι Τοψίδη και θα την πατήσεις…

Μεγάλο λάθος θεωρείται η βιασύνη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση Χριστόδουλου Τοψίδη να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να εγκαλεί τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ότι άργησε να κάνει ανακοινώσεις για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας βοήθειας την οποία θα πρέπει να λάβουν επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ.

Η ανακοίνωση του κυρίου Τοψίδη αναφέρει:

“Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ στις 17 Σεπτεμβρίου ο κος Χρήστος Μέτιος δεσμεύτηκε ότι «σε λίγες μέρες» η Περιφέρεια θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας κατά το πρότυπο του προγράμματος που εφάρμοσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης Χριστόδουλος Τοψίδης είχε ζητήσει μάλιστα να «οριστεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα» αναφορικά με την ανακοίνωση του προγράμματος, δέσμευση που ο κος Μέτιος απέφυγε να αναλάβει επιμένοντας στις «λίγες μέρες».

Πόσες μέρες χρειάζεται, άραγε, η διοίκηση της Περιφέρειας για να θέσει στη διάθεση των επιχειρηματιών της περιοχής μας ένα τόσο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο; Υπενθυμίζουμε ότι «μη επιστρεπτέα προκαταβολή» σημαίνει πως οι επιχειρηματίες θα λάβουν χρήματα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων τους τα οποία ΔΕΝ θα κληθούν να επιστρέψουν.

Στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου, ο κος Μέτιος είχε πει μεταξύ άλλων ότι η προκήρυξη του προγράμματος είναι «θέμα εγκρίσεων». Δεν είναι η πρώτη φορά που το 1998. 28 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 00 00 00 00 000 000 000 000 000 000 000 εκατ. Επομένως, ποια έγκριση περιμένει ακόμα;

Η κλεψύδρα πλέον έχει γυρίσει ανάποδα. Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία η κωλυσιεργία της διοίκησης την ώρα μάλιστα που βλέπουμε άλλες Περιφέρειες (Κρήτης, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου) να έχουν ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες ενώ στη δική μας Περιφέρεια δεν έχει καν προσδιοριστεί (ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί) το ύψος του ποσού που απαιτείται αναλογικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων, ούτε και οι ΚΑΔ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τί περιμένουν άραγε οι διοικούντες; Μήπως τελικά δεν είναι θέμα θέλησης, αλλά θέμα ικανότητας;

Ο κος Μέτιος δεν καλείται «να ανακαλύψει την πυρίτιδα». Καλείται να κινηθεί εντός συγκεκριμένων και εγκεκριμένων πλαισίων, αλλά δυστυχώς ΑΔΥΝΑΤΕΙ.

Μόνο που, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του. Η απόφαση της Κομισιόν ορίζει ρητά ότι η εκταμίευση των χρημάτων θα πρέπει να έχει γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η Περιφερειακή Σύνθεση δεν θα σταματήσει να πιέζει τη διοίκηση να κινηθεί το συντομότερο δυνατό γιατί κάθε μέρα που περνάει οι ανάγκες των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας μεγαλώνουν.

Και αν κάποιοι επιχειρηματίες «πνιγούν», η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο”.

Οι κινήσεις Μέτιου!

Από την πλευρά της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ετοιμάζουν πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση του προγράμματος, αλλά υπάρχει ένας σκόπελος και αυτός έχει ονοματεπώνυμο: ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ!

Η κατάσταση στην εταιρεία αυτή είναι γνωστή, όπως γνωστός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσπαθούν τα Επιμελητήρια να έχουν το πάνω χέρι στην εταιρεία αυτή, μια και όλο το καλοκαίρι ασχολούμαστε με την υπόθεση αυτή στην οποία εμπλέκονται η διοίκηση της ΠΑΜ-Θ και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ!

Το ζητούμενο είναι ποιός από τους δύο θα έχει το πάνω χέρι στην διαχείριση του προγράμματος.

Ο κύριος Τοψίδης πιστεύει ότι αυτός μέσω των Επιμελητηρίων θα μπορέσει να ωφεληθεί και να πάρει την δόξα,αλλά όπως φαίνεται και ο Μέτιος δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια..

Αλλά στην όλη ιστορία μεγάλο ρόλο θα παίξει το ποιός θα το χειριστεί πιο έξυπνα!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑