Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 4th, 2020 | by fileto

0

Συνέλαβαν στη Βουλγαρία τον Ανδρέα Χτενά…  

 

Συνελήφθη σε πόλη της Βουλγαρίας ο Καβαλιώτης Επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Ελληνικών και Βουλγαρικών αστυνομικών αρχών, οι οποίες δούλεψαν με άκρα μυστικότητα μέχρι που τον συνέλαβαν.

Αρκετούς μήνες εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης λόγω κατηγορητηρίου κακουργηματικού χαρακτήρα για τον Καβαλιώτη επιχειρηματία, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης, στις 12 Δεκεμβρίου 2018, για το τριπλό φονικό της Θάσου (16/6/2001) και τη δολοφονία Σιδηρόπουλου στην Καβάλα (27/7/2002).

Για τα εγκλήματα αυτά ο Ανδρέας Χτενάς είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό στην δίκη που έγινε στην Δράμα.

Τρία χρόνια αργότερα η ανάδειξη ορισμένων στοιχείων και η κατάρριψη των άλλοθι που είχε επικαλεστεί ο επιχειρηματίας οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση καταδίκη του για τέσσερις φόνους και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε 4 φορές σε ισόβια.

Ο Ανδρέας Χτενάς συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, μετά από συντονισμένες έρευνες των Ελληνικών και των Βουλγαρικών αστυνομικών αρχών. Αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταδικασθείς από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση του Ανδρέα Χτενά στην Ελλάδα.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑