Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 20th, 2020 | by fileto

0

Κρούσματα παντού στην ΠΕ Καβάλας

Και ενώ αναστάτωση έχει προκληθεί στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και επιβεβαιώθηκε με τέστ που έγινε η θετικότητα του καθηγητή μουσικής που παρέδιδε μαθήματα και στο Ωδείο της Δράμας, υπάρχουν υπόνοιες ότι σε πάρτι που έγινε σε ιδιωτικό χώρο σε ορεινό χωριό του Νέστου υπήρξε συνωστιστισμός.

Χθες θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε εργαζόμενη σε υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η εργαζόμενη εμφάνισε ήπια συμπτώματα ενώ αναμένεται να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα και σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκπαιδευτικός από το σχολείο της Ν. Καρυάς βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊο.

Κλειστή θα παραμείνει η Δ’ τάξη του δημοτικού σχολείου.

Την ίδια στιγμή κλειστές τάξεις έχουμε σε δημοτικό σχολείο της Καβάλας μια και εκπαιδευτικός βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης ένας άνδρας 84 χρόνων από τον Ίμερο ένα χωριό κοντά στην Μαρώνεια ο οποίος νοσηλευόταν κατέληξε χθες το πρωί ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων από κορονοϊό στην Περιφέρεια ΑΜΘ στους 33.

Σημειώθηκε ακόμη μια εισαγωγή στο νοσοκομείο. Πρόκειται για μια 18χρονη από την Δράμα.

Επίσης δόθηκε ένα εξιτήριο σε έναν 63χρονο από τη Δράμα ο οποίος έκανε εισαγωγή στις 29 Αυγούστου ενώ έγινε και μια διασωλήνωση σε μια 67χρονη από την Καβάλα η οποία έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο στις 14 Οκτωβρίου.

Και κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στις Κρηνίδες

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για το Δήμο», Ηλίας Καλανταρίδης, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Καβάλας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ανέφερε ότι κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκαν σε μία γειτονιά των Κρηνίδων όπου υπάρχει πρόβλημα με τα όμβρια ύδατα και το θέμα της συσσώρευσης των ομβρίων υδάτων δεν έχει λυθεί μέχρι τώρα.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης ανέφερε ότι το ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και ευτυχώς το δεύτερο άτομο πάει καλά στην υγεία του. «Δύο κρούσματα στην ίδια γειτονιά, μέσα στον ίδιο μήνα, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο πρέπει να δείτε δήμαρχε» είπε κλείνοντας ο κύριος Καλανταρίδης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κρίνεται αναγκαία αφενός η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών.

Ανάμεσα στις οδηγίες για την προφύλαξη από τον ιό αναφέρονται οι εξής ενέργειες:

– Απομακρύνετε τα στάσιμα νερά από εγκαταλελειμμένες πισίνες και σιντριβάνια, δεξαμενές, υπόγεια, θεμέλια οικοδομών.

– Καθαρίστε τις υδρορροές, τα φρεάτια και τα λούκια από φύλλα και σκουπίδια.

– Καλύψτε με σήτα τους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑