Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 21st, 2020 | by fileto

0

Ο Δήμαρχος Νέστου μπήκε μόνος του σε καραντίνα

Αρνητικό βγήκε το τεστ Κορονοϊου στο οποίο υποβλήθηκε ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης καθώς βρέθηκαν θετικά συγγενικά του πρόσωπα.

Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποίησε πριν από λίγο ο ίδιο ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι παρά το αρνητικό τεστ πρέπει να παραμείνει σε περιορισμό για 7 ημέρες, το λιγότερο.

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται ο Δήμος Νέστου στον οποίο ανήκει διοικητικά η Χρυσούπολη Καβάλας μετά τα κρούσματα κορονοϊού που κατέγραψε πριν από μερικές μέρες.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης: ” στον δήμο μας, είχαμε δύο θετικούς που δουλεύουν υπάλληλοι σε επιχειρήσεις, σε καφετέριες και σε ένα τραπέζι που έγινε σε σπίτι και μάλιστα στην αυλή του σπιτιού όπου συμμετείχαν τέσσερις φοιτητές, κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί και οι οποίοι μετά το τραπέζι επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη όπου ζουν και σπουδάζουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Προβληματισμός για τα κορονο-πάρτι σε υπόγεια και ταράτσες στη Θεσσαλονίκη

Όπως περιέγραψε ο Δήμαρχος Νέστου, ο ένας εκ των φοιτητών εμφάνισε συμπτώματα και ήταν θετικός, ενώ, στη συνέχεια, υποβλήθηκαν σε τεστ όλοι οι παρευρισκόμενοι στο τραπέζι, με αποτέλεσμα να βγουν θετικά άλλα πέντε άτομα.

Το τραπέζι στο οποίο συμμετείχαν, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, συνολικά 12 άτομα έγινε στην αυλή ενός σπιτιού στο χωριό Δύσβατο.

«Εμείς όλο αυτό το διάστημα από την αρχή της πανδημίας έως τώρα δεν είχαμε κανένα κρούσμα. Βέβαια κάποια στιγμή θα ερχόταν και σε εμάς ο κορονοϊός. Δεν είχαμε κρούσματα και ίσως γι’ αυτό ο κόσμος να χαλάρωσε. Αυτό που έγινε ήρθε να μας αφυπνίσει ακόμα περισσότερο. Από την πρώτη στιγμή έχουμε συστήσει δύο συνεργεία απολυμάνσεων και πραγματοποιούμε απολυμάνσεις σε σχολεία, δημοτικά κτίρια κ.ά.» τόνισε ο Δήμαρχος Νέστου.

Να σημειωθεί τέλος ότι η περιοχή σύμφωνα με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στο επίπεδο 1, δηλαδή της ετοιμότητας όπως υπενθύμισε ο κ. Μιχαηλίδης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑