Τοπικές ΑΜ-Θ 22102020drama001

Published on October 22nd, 2020 | by fileto

0

Συλλήψεις για κάνναβη σε Δράμα και Ξάνθη

Συνελήφθησαν χθες (21-10-2020) το μεσημέρι , στο νομό Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε οικισμό της Δράμας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν επτά (7) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 58,3 γραμμαρίων και δύο (2) φυτά κάνναβης, ύψους 16 και 10 εκατοστών.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε έτερο οικισμό της Δράμας, συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς ο δεύτερος δράστης, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, καθώς και την κατοχή του βρέθηκαν τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 35 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν συνολικά 93,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 2 φυτά κάνναβης.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Συνελήφθη χθες (21-10-2020) το βράδυ, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δραστηριοποίηση του δράστη στη μεταφορά ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη στη Ξάνθη και την περαιτέρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντόπισαν τον δράστη σε οικισμό της Ξάνθης να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συγκεκριμένα, σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένη, εντός της ρεζέρβας του αυτοκινήτου, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1.040 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.042,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑