Τοπικές ΑΜ-Θ ΚΟΡΩΝΟΙΌς

Published on October 23rd, 2020 | by fileto

0

Παραγωγή κρουσμάτων στα σχολεία της ΑΜΘ

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε μαθητή του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής, όπως επιβεβαιώνεται σε σχετική ανακοίνωση από τη διεύθυνση του σχολείου.

Το τμήμα στο οποίο ανήκει ο μάθητης δεν θα λειτουργήσει για 14 μέρες, με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, όπως προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ειδικότερα, το τμήμα θα συνεχίσει εξ αποστάσεως τα μαθήματα από 22/10/2020 έως την Δευτέρα 30/10/2020, καθότι μετά την τελευταία επαφή του κρούσματος με τους συμμαθητές και εκπαιδευτικούς του/της, ήτοι 19-10-2020, θα έχει παρέλθει το απαιτούμενο διάστημα δεκατεσσάρων ημερών.

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι θα ισχύσει για τα σχολεία
Μια νέα καθημερινότητα θα αντιμετωπίσουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι κάτοικοι 19 περιοχών της Ελλάδας που έχουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας όπως αυτός έχει επικαιροποιηθεί.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο μήνυμά του στους πολίτες με ειδική στόχευση τους νέους καθώς βάσει των στοιχείων οι υπερμεταδότες του ιού αυτή την περίοδο είναι όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 00:30 έως τις 5 τα ξημερώματα ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους.

Τα δύο μέτρα αυτά στο 1/3 του πληθυσμού της χώρας, ελπίζεται πως θα ανακόψουν την ανεξέλεγκτη πορεία του κορωνοϊού και τις εκατοντάδες νέες θετικές διαγνώσεις που γίνονται καθημερινά και συνεπώς και την μεγάλη πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας.

Όπως δηλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθεί όποιος θέλει να μετακινηθεί ανάμεσα στις 00:30 και τις 05:00 είπε ότι τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, που εργάζεται και που τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. «Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί μέχρι από τις 00:30 μέχρι τις 05:00» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα υποχρεωτική θα είναι η μάσκα και στα διαλλείματα για τους μαθητές. Επειδή, όμως, με τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, και κατά τη διάρκεια, δηλαδή, του διαλείμματος, οι μαθητές θα φορούν μάσκα για 7ώρες 8 ώρες συνεχόμενα οπότε τις επόμενες ημέρες οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν και το ενδεχόμενο «διαλείμματος από τη μάσκα» αν κριθεί απαραίτητο και ασφαλές για τους μαθητές.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑