Τοπικές ΑΜ-Θ νοσοκομειο καβαλας

Published on October 26th, 2020 | by fileto

0

Νοσηλεύτρια με θετικό τεστ στο Νοσοκομείο Καβάλας

Θετική στον Κορονοιό εργαζόμενη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού νοσοκομείου Καβάλας.

Το γεγονός έκανε γνωστό με ανάρτηση της στα social media η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Κατερίνα Πετράκη στην οποία ανέφερε: «δυστυχώς ο ιός μπήκε στο σπίτι μας…το πρώτο κρούσμα σε συνάδελφο στο ΤΕΠ είναι γεγονός! Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφο!

Πέρα αυτών και η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε 18 νέα κρούσματα σε νοσοκομεία εκ των οποίων, 14 εντοπίστηκαν στο Αττικόν, 3 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ένα στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς εντοπίστηκαν 18 νέα κρούσματα σε υγειονομικό προσωπικό και η ΠΟΕΔΗΝ, ζητά πλέον περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς και να ισχύει ξανά ο θεσμός της καραντίνας.

Συγκεκριμένα 14 κρούσματα εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, εκ των οποίων οι έξι είναι τραυματιοφορείς, οι επτά είναι εργαζόμενοι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ένας είναι τεχνικός.

Μάλιστα μία νοσηλεύτρια που έχει εισαχθεί στο Αττικόν, μιλώντας στο ΠΟΕΔΗΝ περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

«Αισθάνθηκα κατά την εισαγωγή μου ότι με πάνε στο νησί, τη Σπιναλόγκα. Δεν πλησίαζε κανείς συνάδελφος, ούτε οι δικοί μου».

Επίσης τρία θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων η μία είναι νοσηλεύτρια στο αναισθησιολογικό ενώ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μία νοσηλεύτρια που εργάζεται στα Επείγοντα του νοσοκομείου της Καβάλα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑