Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 1st, 2020 | by fileto

0

Πέτρινα χρόνια οι θητείες του Φίλιππου Αναστασιάδη

Με σημερινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Παγγαίου, «Σωστή Επιλογή», Δημήτρης Μπαταλογιάννης αναφέρει: «Τα πέτρινα χρόνια, είναι οι χαμένες θητείες του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη…!

Συνεχίζει δε ως εξής: «Πηγαίνοντας πίσω τον χρόνο, στο 2017, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης είχε κάνει λόγο ότι …τα πέτρινα χρόνια του Δήμου Παγγαίου, με την απουσία τεχνικού προγράμματος πέρασαν, εξαγγέλλοντας τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο, Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2018, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Περιττό να αναλύσουμε από εκείνο το τεχνικό πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει με στόμφο, τι ολοκλήρωσε ο κύριος Αναστασιάδης!

Προφανώς ήξερε ότι τα πέτρινα χρόνια ήταν μπροστά, όταν η διοίκησή του, με λαϊκή εντολή του 60%, έρχεται εν έτει 2020, να εξαγγείλει για το 2021, ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, όχι απλά πενιχρό, αλλά μηδενικό!

Στο τεχνικό αυτό πρόγραμμα που παρουσίασε για το έτος 2021, η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έχει εξαιρέσει πολλές από τις δημοτικές μας ενότητες (όπως έκανε και φέτος), εφόσον πιστεύει απλά ότι δεν χρειάζονται νέα έργα, τα οποία πιθανόν να τα βρίσκει …περιττά!

Πραγματικά προκαλεί ο δήμαρχος Παγγαίου, παρουσιάζοντας στο νέο του τεχνικό πρόγραμμα ως νέα έργα, απλά συνεχιζόμενες παρεμβάσεις σε ότι αφορά «συντηρήσεις και αποκαταστάσεις υποδομών Δ. Παγγαίου» (έτσι τις ονομάζει), ποσού 74.400,00 ευρώ, ασφαλτοστρώσεις και παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου, χωρίς την σχετική αναλυτική κατάσταση των παρεμβάσεων αυτών.

«Σέρνει» παράλληλα από την τρέχουσα χρονιά (2020), μια σειρά έργων που ορισμένα εξ αυτών έχουν «παλιώσει» πια, μελέτες που εκπονούνται, έργα που όπως αναφέρει εκτελούνται και που θα έπρεπε να είχαν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί (εκτός κι αν φταίει η πανδημία του κορωνοϊού για την μεγάλη καθυστέρηση)…

Αξίζει να σημειώσουμε για μια φορά ακόμη, ότι στο τρέχον έτος (2020) κανένα έργο δεν εκτελείται στη δημοτική ενότητα Πιερέων, ενώ στη δημοτική ενότητα Ελευθερών πέρα από το έργο της ανακαίνισης των διατηρητέων κτηρίων της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα, που ο εργολάβος εκπονεί τις στατικές μελέτες, η δεύτερη παρέμβαση είναι το έργο της αποκατάστασης ζημιών στις Παιδικές Κατασκηνώσεις Νέας Περάμου, που είχαν πληγεί από την γνωστή θεομηνία.

Για τη δημοτική ενότητα Παγγαίου εκτελεί ένα έργο αποκατάστασης δρόμου από τον Άγιο Γεώργιο προς το Λιβάδι, που ακόμη βρίσκεται σε εκτέλεση, και μόνο αυτό!

Όσο για τη δημοτική ενότητα Ορφανού, συνεχίζεται το έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης του παλιού Γυμνασίου Ποδοχωρίου ενώ υπάρχει μια μελέτη για την «Προστασία και Αποκατάσταση της Παράκτιας Ζώνης Δυτικά του Αλιευτικού Καταφυγίου Κάριανης», που έχει κατατεθεί!

Τέλος στην δημοτική ενότητα του πρώην Δήμου Ελευθερούπολης δεν υπάρχει έργο έξω από την έδρα του Δήμου μας, αγνοώντας οικισμούς με μεγάλο πληθυσμό, Κοκκινόχωμα, Αμισιανά, Αντιφίλιπποι, Ακροβούνι, κ.λ.π.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η «φτώχεια» του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα της δημοτικής αρχής, είναι ο καθρέφτης μιας άτολμης, άνευρης και χωρίς όραμα διοίκησης Αναστασιάδη, που οδηγεί τον Δήμο μας όχι απλά σε …πέτρινα χρόνια, αλλά σε εποχές όπου η τότε απαξιωμένη από την κεντρική διοίκηση τοπική αυτοδιοίκηση, επιζητούσε με αγωνία πόρους για να παίξει τον βασικό της ρόλο, στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών!

Δεν περιμένουμε πλέον κάτι καλύτερο.

Οι δημότες μας όμως πρέπει να γνωρίζουν, ότι η υποβάθμιση του Δήμου Παγγαίου, των οικισμών μικρών και μεγάλων και η διαρκής οπισθοδρόμηση, έχουν πλέον ονοματεπώνυμο: Φίλιππος Αναστασιάδης!».

1o ΗΔ_ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑