Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 17th, 2020 | by fileto

0

Ειδικά σχολεία βόμβες έτοιμες να εκραγούν

Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης, χωρίς να λαμβάνονται εξειδικευμένα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και χωρίς καμία πρόβλεψη για τις συνθήκες που ήδη επικρατούν

Σήμα κινδύνου για τα σχολεία ειδικής αγωγής που λειτουργούν ακόμα εκπέμπουν οι εκπαιδευτικοί τους. Με ανοικτή επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί εξηγούν ότι σε όσα σχολεία απέμειναν ανοιχτά δεν είναι εφικτή ούτε και υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και δεν εφαρμόζεται στο συντριπτικό ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού, ενώ δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις, να αποφευχθεί η σωματική επαφή και ο συνωστισμός. Επιπρόσθετα, μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών ανήκει σε ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα. Αυτή η υγειονομική βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει, καθώς αναφέρουν ότι η συνέχιση λειτουργίας των Ειδικών σχολείων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αν δεν εφαρμοστεί άμεσα η αυστηροποίηση των μέτρων ζητάμε να τεθούν σε αναστολή λειτουργίας όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής.

Όλη η επιστολή των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής:

Αξιότιμες κ. Κεραμέως, κ. Ζαχαρακη, κ. Γκίκα,

Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και διανύουμε ήδη την δεύτερη εβδομάδα του lockdown. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει περάσει σε τηλεκπαίδευση και μόλις ανακοινώθηκε το πέρασμα όλων των σχολικών βαθμίδων στο ίδιο καθεστώς. Ο αριθμός κρουσμάτων και νεκρών αυξάνεται δραματικά μέρα με την ημέρα και γίνονται συνεχώς συστάσεις προς τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Σε ένα κλίμα διαρκούς ανασφάλειας και φόβου, έρχεται η απόφαση να παραμείνουν ανοιχτές μονάδες και δομές Ειδικής Αγωγής. Εν τω μεταξύ μεγάλος αριθμός σχολείων Ειδικής Αγωγής βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί και το ποσοστό των πιθανών μη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον μαθητικό πληθυσμό που είναι δύσκολο να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 35 μονάδες έχουν κλείσει, ενώ πολλές ακόμα είναι σε καθεστώς αναστολής…».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑