Τοπικές ΑΜ-Θ Αλεξανδρούπολη λιμάνι

Published on November 24th, 2020 | by fileto

0

Τα Σκόπια θέλουν να επενδύσουν στην Αλεξανδρούπολη!

Αυτό που πρέπει εξονυχιστικά να εξεταστεί μήπως πίσω από το ενδιαφέρον κρύβεται η ημισέληνος!

Η είδηση θυμίζει το πάλαι ποτέ ανέκδοτο, «Αλβανός Τουρίστας» και αφήνει ένα πικρό χαμόγελο!

Τα Σκόπια εξέφρασαν το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν κατά ποσοστό 25% στην ανέγερση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, η οποία θα κατασκευαστεί στη βιομηχανική περιοχή (ΒΙΠΕ) Αλεξανδρούπολης και θα προμηθεύεται απευθείας φυσικό αέριο από τον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη.

Απέσυραν επί του παρόντος το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην ανέγερση πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε της Βουλγαρίας.

Το σχέδιο αυτό αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ESM) των Σκοπίων, ο Βάσκο Κοβάτσεφσκι, μιλώντας σε ενεργειακό φόρουμ το οποίο διεξήχθη προχθες Δευτέρα το βράδυ στα Σκόπια.

«Θέλω να τονίσω ότι εγκαταλείπουμε προσωρινά την προγραμματισμένη επένδυση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε της Βουλγαρίας και επικεντρωνόμαστε στη δυνατότητα επένδυσης σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, κοντά στον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας. Η μονάδα αυτή, ισχύος 800 MW, στην οποία η χώρα μας μέσω της ESM θα έχει κυριότητα 25%, ήτοι έως και 200 MW, είναι κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της εταιρίας μας από την άποψη της σταθερής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» εξήγησε ο κ. Κοβάτσεφσκι.

Τα Σκόπια εκδήλωσαν πέρυσι το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο σχέδιο ανέγερσης πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε, έργο το οποίο η Βουλγαρία έχει εξαγγείλει – και ακυρώσει – επανειλημμένα.

Αυτό που πρέπει εξονυχιστικά να εξεταστεί μήπως πίσω από το ενδιαφέρον κρύβεται η ημισέληνος!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑