Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 26th, 2020 | by fileto

0

Μεταφέρουν ασθενείς με C130 από Δράμα στην Αθήνα

Οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών κορωνοϊού από τη Βόρεια Ελλάδα προς την Αθήνα βρίσκονται από σήμερα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Δράμας και ελλείψει κρεβατιού σε ΜΕΘ στην ευρύτερη περιοχή, μεταφέρονται σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας και από εκεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 πέταξαν για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευεσίνας.

Από εκεί τους παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τους μετέφεραν σε νοσοκομεία της Αθήνας προκειμένου να διασωληνωθούν σε ΜΕΘ.

Συνεχίζεται η ροή κρουσμάτων κορωνοϊού από Δράμα σε Καβάλα

Μπορεί σύμφωνα με τον γειτονικό τοπικό Τύπο να ήταν αποτελεσματική η πρωτοβουλία που ανέλαβαν η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος προκειμένου να βρεθούν φιάλες οξυγόνου για τους ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Δράμας, αλλά η κατάσταση στο νοσοκομείο της είναι τραγική.

Η εταιρεία που θα προμηθεύσει τις ποσότητες οξυγόνου δεσμεύτηκε ότι οι 65 φιάλες (20 μικρές και 45 μεγάλες) παραδόθηκαν χθες, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Η διάθεση φιαλών οξυγόνου είναι σημαντική παράμετρος για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19.

Εν τω μεταξύ, η ροή ασθενών με θετικά τεστ covid-19 στο Νοσοκομείο της Δράμας το προηγούμενο διήμερο (Δευτέρα και Τρίτη) παρουσίασε μείωση και φάνηκε ότι τουλάχιστον το συγκεκριμένο διήμερο υπήρξε μια μικρή αποσυμφόρηση.

Τη Δευτέρα, για παράδειγμα εστάλησαν περίπου 20 περιστατικά για ήπια νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, καθώς οι τρεις κλινικές του Νοσοκομείου Δράμας είναι πλήρεις.

Κινήσεις αποσυμφόρησης των κλινικών covid-19 του Νοσοκομείου Δράμας έγιναν και την Τρίτη, αλλά υπήρξαν οι νέες εισαγωγές που έγιναν αναπλήρωσαν τις κλίνες, παρότι η πίεση που υπήρχε από τον αυξημένο όγκο ασθενών της προηγούμενες ημέρες έχει μειωθεί.

«Εύχομαι και ελπίζω αυτή η εβδομάδα να μας δώσει περισσότερο ενθαρρυντικά στοιχεία σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό έγινε φανερό και από τη δειγματοληψία που έγινε από τον ΕΟΔΥ στο 8ο χιλιόμετρο Δράμας – Προσοτσάνης τη Δευτέρα, από την οποία φάνηκε ότι το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων σταθεροποιήθηκε στο 10%» εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος επαίνεσε όλες τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από ιδιώτες και δωρητές όσο και από θεσμικούς φορείς για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας και την προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας.

«Ο καθένας από εμάς ας συνδράμει είτε ηθικά είτε οικονομικά στην προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας με όποιον τρόπο μπορεί. Ο εχθρός είναι κοινός. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συστρατευθούμε όλοι» σημείωσε χαρακτηριστικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑