Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 29th, 2020 | by fileto

0

Γιατροί της Δράμας θεωρούν … ψεύτη τον Κικίλια

Κοινή ανακοίνωση στην προσβλητική δήλωση που έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την Δράμα και τον κορωνοϊό εξέδωσαν ο σύλλογος ιατρών αλλά και τα σωματεία εργαζομένων του νοσοκομείου της πόλης.

Την οργή των γιατρών του νοσοκομείου της Δράμας προκάλεσε μία δήλωση που έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο ίδιος μιλώντας στο OPEN TV την Παρασκευή (27/11) είχε αναφέρει πως «δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας με τον κορωνοϊό».

Η εξέλιξη αυτή είχε σαν συνέπεια να προκαλέσει την οργή-αντίδραση των γιατρών του νοσοκομείου της Δράμας, οι οποίοι μαζί με τα σωματεία νοσηλευτών και εργαζομένων εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζουν την δήλωση του υπουργού «ατυχέστατη» και «προκλητικότατη» τονίζοντας σε αυτή, πως ο υπουργός «προσέβαλλε τόσο τους πολίτες της Δράμας όσο και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τους οποίους ουσιαστικά αποκάλεσε ψεύτες».

Παράλληλα ζητούν από αυτόν, να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν στο νοσοκομείο τονίζοντας πως: «Οι πολίτες δεν φταίνε σε τίποτα, είναι τα θύματα της τραγικής ανεπάρκειας όλων όσων κυβέρνησαν αυτή τη χώρα. Οι εργαζόμενοι δεν ψεύδονται, είναι οι μόνοι που με κραυγές αγωνίας λένε την αλήθεια.
Αν θέλετε να δείτε ποιος ψεύδεται, κοιταχτείτε απλά στον καθρέφτη σας.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την ατυχέστατη και προκλητικότατη χθεσινή δήλωση του Υπουργού Υγείας στην οποία ανέφερε ότι «Το νοσοκομείο Δράμας δεν έχει πρόβλημα, η πόλη της Δράμας έχει πρόβλημα», με την οποία προσέβαλλε τόσο τους πολίτες της Δράμας όσο και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τους οποίους ουσιαστικά αποκάλεσε ψεύτες, ζητάμε δημόσια την άμεση ανάκληση αυτής της προσβλητικής δήλωσης από τον κ. Υπουργό.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό τη στιγμή που η Δράμα πλήγηκε τόσο βαριά από την πανδημία χάνοντας μέχρι στιγμής 70 συνανθρώπους μας στο Νοσοκομείο Δράμας (και άλλους 15 περίπου σε γειτονικά νοσοκομεία) ο Υπουργός Υγείας να μεταθέτει στις ευθύνες της πολιτείας στους πολίτες και να απαξιώνει την υπερπροσπάθεια, που κάνει το λιγοστό προσωπικό που έχει παραμείνει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δραμινό λαό.

Ως απόδειξη της αναγνώρισης του τραγικού ψέματος που είπε και αντί συγνώμης προς τους Δραμινούς ζητάμε:

να προκηρύξει ΣΗΜΕΡΑ τις 50 κενές οργανικές θέσεις γιατρών, που υπάρχουν στο νοσοκομείο Δράμας

να μονιμοποιήσει ΤΩΡΑ τους 14 επικουρικούς γιατρούς

να μονιμοποιήσει ΤΩΡΑ τους 68 νοσηλευτές, που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις εργασίας

να προσλάβει ΣΗΜΕΡΑ 80 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, όσους δηλαδή απέχουν από την εργασία τους γιατί νοσούν με κορωνοϊό, μέσω της λίστας επικουρικού προσωπικού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑