Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 3rd, 2021 | by fileto

0

Απάτη μέσω λογαριασμού καθρέφτη με λεία 7 χιλ. ευρώ

Ένα ακόμη περιστατικό το οποίο ερευνά η Αστυνομία αφορά περίπτωση απάτης μέσω πλαστού μηνύματος σε κινητό το οποίο οδηγούσε σε «πλατφόρμα καθρέφτη» και το οποίο κόστισε σε Καβαλιώτισσα το ποσό των 7 χιλιάδων ευρώ που σήκωσαν οι ιντερνετικοί απατεώνες.

Το κύκλωμα λειτουργεί ως εξής…

Με το που ανοίγεις μια εφαρμογή σου, εμφανίζεται μήνυμα που σου λέει ότι θα πρέπει να αλλάξεις το ΡΙΝ για να επικαιροποιήσεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου.

Μόλις μπαίνει μέσα στο περιβάλλον εργασίας για τις αλλαγές πραγματικά πέφτεις σε μια ιστοσελίδα που είναι πιστό αντίγραφο της πλατφόρμας την οποία αναγνωρίζεις από την αρχή με τα γνωστά χαρακτηριστικά της.

Η σελίδα αυτή είναι πλαστή και οι απατεώνες σε οδηγούν να αλλάξεις το ΡΙΝ και μετά με το νέο ΡΙΝ που σου έχουν πάρει «στα κλεφτά», ανοίγουν τον λογαριασμό σου και σου αφαιρούν τα χρήματα τα οποία πηγαίνουν σε δικούς τους λογαριασμούς και …τρέχα γύρευε!

Για την περίπτωση της Καβαλιώτισσας η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί, όπως και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αναμένουμε αν θα έχει αποτέλεσμα η έρευνά τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑