Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 12th, 2021 | by fileto

0

Θα σπάσουν αναχώματα στον Έβρο…

Για μια ακόμη φορά μέσα σε περίοδο του Χειμώνα ξυπνάει ο εφιάλτης του Έβρου, με την γνώριμη εικόνα των πλημμυρών και των σπασμένων αναχωμάτων!

Οι διαρκείς και έντονες βροχοπτώσεις των τλεευταίων ημερών και στη Βουλγαρία, έχουν ως αποτέλεσμα την αποδέσμευση μεγάλης ποσότητας υδάτων από τα φράγματα της γειτονικής χώρας, τα οποία καταλήγουν στον Έβρο, ανεβάζοντας επικίνδυνα την στάθμη στα τοπικά ποτάμια και ρέματα.

Οι τοπικές αρχές είναι σε επιφυλακή, ενώ σύμφωνα με την πολιτική προστασία της περιφέρειας ΑΜΘ, η στάθμη του Άρδα στις 10 το πρωί ήταν στα 1,92 μέτρα και του Ερυθροποτάμου στα 3,53 μέτρα. Η Βουλγαρία αναφέρει πως από το φράγμα του Ιβαΐλοβγκραντ, σήμερα το πρωί, περνούν στο ελληνικό έδαφος περί τα 256 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Δύσκολη η κατάσταση και στην περιοχή του Σουφλίου, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης, “η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών έχει γεμίσει όλα τα ποτάμια στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου. Καλούμε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την κίνηση δίπλα σε ποτάμια και κανάλια. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑