Τοπικές ΑΜ-Θ πουλιδειο

Published on January 23rd, 2021 | by fileto

0

Το Πουλίδειο εμβολιάστηκε επιτυχώς…

Από τα ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν ηλικιωμένους στην Καβάλα πρώτο στην σειρά των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού ήταν το Πουλίδειο Γηροκομείο του οποίου προσωπικό και φιλοξενούμενοι εμβολιάστηκαν επιτυχώς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ακολουθούν τα άλλα ιδρύματα της Καβάλας, Προκόπειο, Κωνστάντιο, Ίδρυμα Χρυσούπολης κ.λ.π.

Οι εμβολιασμοί σε πολίτες 85 ετών και άνω σε Καβάλα και Δράμα συνεχίζονται ομαλά, χωρίς προβλήματα, ενώ δημιουργήθηκε και λειτουργεί ο μηχανισμός «καμία δόση χαμένη».

Τέσσερις νέες μολύνσεις κορονοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Μία από αυτές αφορά το νησί της Θάσου.

Στο μεταξύ, σημειώθηκε νέα μείωση στους ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Στις δύο κλινικές Covid που έχουν αναπτυχθεί νοσηλεύονται 27 άτομα, ενώ στη ΜΕΘ άλλα πέντε.

Κανονικά αλλά χαλαρά κυλάει το πρόγραμμα

Την Παρασκευή στις 18:00 άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Μέχρι την Πέμπτη σε όλη την χώρα είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας.

Την Πέμπτη έγιναν 13.318 εμβολιασμοί, την τετάρτη 15.290 εμβολιασμοί που είναι και ημερήσιο ρεκόρ μέχρι στιγμής και συνολικά από 27 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη έχουν γίνει 123.077, εμβολιασμοί, δηλαδή έχει εμβολιαστεί το 1,13% του πληθυσμού.

Έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για πρώτη και δεύτερη δόση.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την επιδημία και το σχέδιο εμβολιασμού, υπενθύμισε τους τρόπους του ραντεβού, λέγοντας ότι αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του.

Ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του. Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού. Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ. Εξήγησε ότι ο πολίτης μπορεί να ακυρώσει το ραντεβού του αλλά σε χρονικό διάστημα 72 ώρες πριν. Αν δεν προσέλθει στο ραντεβού μπορεί να ξανακλείσει άλλο ραντεβού αλλά μόνο εφόσον μεσολαβήσει ένας μήνας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑