Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 24th, 2021 | by fileto

0

Περιμένουμε χιόνια από τη Μαύρη Θάλασσα;

Βαρομετρικό χαμηλό θα αναπτυχθεί δυτικά της χώρας μας και θα κινηθεί αργά προς το Αιγαίο με αποτέλεσμα σημαντική κακοκαιρία στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με πολλές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

27 με 29 Ιανουαρίου

Πιθανότητα 25%. Βαρομετρικό χαμηλό από το βόρειο Αιγαίο θα κινηθεί αργά προς τα Δαρδανέλια και στη συνέχεια προς τη Μαύρη θάλασσα. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο ενώ στο τέλος της περιόδου θα σημειωθεί σημαντική άνοδο αυτής. Αρκετά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ τα χιόνια σταδιακά από τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα της Θεσσαλίας και κυρίως της Θράκης. Στο τέλος της περιόδου βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά της χώρας μας τα δώσει τοπικά φαινόμενα κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα.

Πιθανότητα 20%. Λίγες χιονοπτώσεις στην βορειοανατολική Ελλάδα με σημαντική βελτίωση του καιρού ενώ στο τέλος της περιόδου θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας και αρκετές βροχές από τα δυτικά.

Πιθανότητα 15%. Αρχικά βελτιωμένος καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθεί βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά της χώρας μας το οποίο θα διέλθει προς τη νοτιοανατολική Τουρκία ενώ στο τέλος της περιόδου θα αναπτυχθεί εκ νέου βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά της χώρας μας. Σημαντική κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πολλές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις στις 28 και 29 του μήνα ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Θερμοκρασία αρχικά χαμηλή παντού θα ανέβει σταδιακά στη νότια Ελλάδα ενώ θα υπάρξει σύγκλιση από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα που θα δώσει σε δύο χρόνους πυκνές χιονοπτώσεις.

Πιθανότητα 15%. Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Ελλάδα θα κινηθεί γρήγορα προς τη Μαύρη θάλασσα και θα δώσει αρκετές χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Θερμοκρασία αρχικά σε χαμηλά επίπεδα θα ανέβει σταδιακά σε υψηλά για την εποχή. Αρκετά θα είναι τα φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πιθανότητα 15%. Βαρομετρικό χαμηλό με γρήγορη κίνηση προς τα βορειοανατολικά ενώ προς το τέλος της περιόδου θα επέλθει δυτικό ρεύμα στη χώρα μας με αποτέλεσμα κυρίως στη δυτική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην αρχή της περιόδου σε χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου με χιονόστρωση. Θερμοκρασία γενικά έως το τέλος της περιόδου σε χαμηλά επίπεδα σε όλη σχεδόν τη χώρα με μικρή άνοδο στα νότια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑