Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 7th, 2021 | by fileto

0

Απλήρωτοι στρατιωτικοί στον Έβρο;

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), απέστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Έβρου σχετικά με τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών που εκτελούν οι συνάδελφοι τους στρατιωτικοί εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), στα σύνορα του Έβρου οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από έξι μήνες.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Κύριοι Βουλευτές

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία έχετε επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, σας μεταφέρει το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο νομό Έβρου, για τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών (περιπολίες στην Παρέμβρια περιοχή).

Συγκεκριμένα συνάδελφοι μας που υπηρετούν στην:

α. 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού

β. 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού

γ. 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού

και εκτελούν υπηρεσίες, εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από έξι (6) μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 και το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) και την κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή (Αριθμ. Πρωτ. 8387/21-07-20), από τον Βουλευτή Έβρου κ. Χρήστο Δερμετζόπουλο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), ευελπιστούμε στην στήριξή σας προκειμένου να μην «τιμωρούνται» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην ακριτική αυτή περιοχή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη των συνόρων μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑