Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 17th, 2021 | by fileto

0

Τρομάζει η βρετανική μετάλλαξη τη Θάσο

Ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, μόλις ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκαν κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού σε μαθητές της Θάσου, έστειλε νέο αίτημα -είχε στείλει και άλλο- προς τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσίες για την άμεση αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της Θάσου.

Επίσης στη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση στη Θάσο με την συμμετοχή του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Καβάλας Χρήστου Παπαδόπουλου, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασίας Αντωνίου, του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου Θωμά Αγγελόπουλου, της Αστυνομικής και Λιμενικής Αρχής της Θάσου.

Ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Συμφωνήσαμε σήμερα όλοι οι τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς, ότι η άμεση αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της Θάσου είναι ο μοναδικός τρόπος για την άμεση προστασία της κοινότητας της Θάσου από την Πανδημία Covid-19. Έχοντας ως δεδομένη πλέον, την ύπαρξη μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στη Θάσο, καλώ για ακόμη μια φορά, τους πολίτες της Θάσου να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας που όλοι γνωρίζουμε, καθώς τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού διακρίνονται για την ιδιαίτερα αυξημένη μεταδοτικότητά τους».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος στο GRTIMES, στη Θάσο έχουν βρεθεί θετικοί μέχρι σήμερα 25 μαθητές…

Εξήγησε δε, πως “πολλά από τα σχολικά συγκροτήματα, έχουν κοινή αυλή ή βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολη η μετάδοση και διασπορά του ιού, ακόμη και σε αυτά που δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα μέχρι σήμερα. Επιπλέον, υπάρχουν και καθηγητές και δάσκαλοι που διδάσκουν σε δύο διαφορετικά σχολεία του νησιού”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.