Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 19th, 2021 | by fileto

0

Απαλλαγή τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών, Τουρισμού και Ναυτιλίας (Π.Ο.Ε.Τ.Ν) ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, που αποτελεί μέλος της Π.Ο.Ε.Τ.Ν.

Συγκεκριμένα το αίτημα του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης αφορά την απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021, τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων ως τρόπο συμψηφισμού για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020, που προπληρώθηκαν το 2019, για την χρονιά δηλαδή που όλα τα τουριστικά λεωφορεία ήταν καθηλωμένα λόγω της πανδημίας.

«Καλούμαστε στα τέλη του μήνα, να καταβάλλουμε τέλη κυκλοφορίας για τα ακινητοποιημένα οχήματα μας. Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, απαιτούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Συνδέσμου Πρακτόρων.

H επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης:

«Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το μεταφορικό μέσο «τράβηξε χειρόφρενο» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Ένας χρόνος όπου τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα και ο κύκλος εργασιών του κλάδου έχει καταρρεύσει κατά 95%, οι επιχειρήσεις μας είναι ερμητικά κλειστές και οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας. Όσο για εμάς, τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων, ακόμα να δούμε το χρώμα του χρήματος, παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτείας για καταβολή επιδότησης και οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων μας.

Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το κλάδο μας καθώς πλέον ως επαγγελματίες, δίνουμε μάχη επιβίωσης για να ζήσουμε τις οικογένειες μας, σημειωτέο δε ότι δεν λαμβάνουμε κανένα απολύτως μηνιαίο εισόδημα ούτε καν το ποσό των 534€ που λαμβάνουνε οι μισθωτοί. Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό, όταν ακόμα και οι όποιες οικονομίες μας έχουν εξανεμιστεί από τα πάγια έξοδα των τρεχουσών υποχρεώσεων σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ (φως, νερό, τηλέφωνο), ενοίκιο, internet, ΕΦΚΑ κ.α. Πόσο εύκολο είναι αυτό όταν καλούμαστε στα τέλη του μήνα, να καταβάλλουμε τέλη κυκλοφορίας για τα ακινητοποιημένα οχήματα μας. Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, απαιτούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας.

Ζητούμε την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021, τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων ως τρόπο συμψηφισμού για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 που προπληρώσαμε το 2019.

Βρισκόμαστε στα όρια χρεοκοποίας με αδυναμία πληρωμής των Τελών κυκλοφορίας. Εκπέμπουμε SOS και καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν να είναι πολύ αργά»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑