Άποψη - Γνώμη

Published on February 28th, 2021 | by fileto

0

Οι Έλληνες του 500άρικου!

Τελικά είμαστε ένας περιούσιος λαός, που από τα λάθη των επιλογών μας στις πολιτικές ηγεσίες, που δεν φρόντισαν να μας εκπαιδεύσουν μαζί με τους άλλους θεσμούς, καταντήσαμε επαίτες και μάλιστα του 500άρικου!

Διαβάζω ότι την Παρασκευή 5 Μαρτίου καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή συμβασης τον Φεβρουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα γίνουν οι εξής καταβολές: Αναστολές συμβάσεων εργασίας μηνός Φεβρουαρίου.

Αναστολές συμβάσεων εργασίας παρελθόντων μηνών για τις οποίες έχουν υποβληθεί συμπληρωματικές δηλώσεις. Μονομερείς δηλώσεις τουρισμού, κλπ, παρελθόντων μηνών. Μηχανισμός «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», επίδομα αδείας.

Εκτιμάται ότι το συνολικό ύψος των πληρωμών είναι της τάξης των 250 εκατ. ευρώ και αφορά σε 570.000 περίπου δικαιούχους.

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 1-5 Μαρτίουοι εξής καταβολές:

Τακτικές πληρωμές: 10,5 εκατ. ευρώ σε 17.700 δικαιούχους για επιδόματα ασθενείας, μητρότητας, κηδείας. 17 εκατ. ευρώ σε 920 δικαιούχους για την απονομή εφάπαξ.

530 χιλ. ευρώ σε 530 δικαιούχους για το εξωϊδρυματικό επίδομα και το επίδομα συμπαράστασης του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ.

5.500 χιλ. ευρώ σε 11 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

Έκτακτες πληρωμές 321 χιλ. ευρώ σε 907 δικαιούχους για την συμπληρωματική καταβολή δωρόσημου.

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές: 52 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 116.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, 42,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 29.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, 6,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 12.700 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας. Από Δευτέρα δε ξεκίνησε η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο.

Διαβάζω: Με ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση σε ψηφιακή πλατφόρμα που θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου (gov.gr), θα λάβουν με διαδικασίες fast track χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχοι την έναντι προκαταβολή της σύνταξής τους, που κυμαίνεται από 360 έως 384 ευρώ το μήνα.

Στόχος είναι η διαδικασία να «τρέξει» γρήγορα για τους σημερινούς εν αναμονή συνταξιούχους και τα ποσά των προκαταβολών μαζί με τα αναδρομικά τους να καταβληθούν πριν το Πάσχα.

Από αυτή τη διαδικασία υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι ασφαλισμένοι καθώς αρκετοί εν αναμονή συνταξιούχοι αντί να λάβουν κανονικά τη σύνταξη που τους αναλογεί, θα ζουν για αρκετούς μήνες με ένα “επίδομα” ύψους 384 ευρώ.

Πραγματικά σκέφτομαι αυτές τις μέρες τον πατέρα μου αγρότη μιας σύνταξης των 420 ευρώ τον μήνα που την περίμενε πως και πως για να πληρώσει ΔΕΗ, νερό, φάρμακα, τρόφιμα, τηλέφωνο και να μπορέσει να βάλει και κάτι τις στην άκρη για τα ξύλα του χειμώνα.

Και από την άλλη έχει ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα με την απεργία πείνας του Κουφοντίνα, την υπερσεξουαλικότητα των ανθρώπων της τέχνης, τα εθνικά θέματα και τους εμβολιασμούς και πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως γίνεται και μέσα σε αυτή την λάσπη που κυλάει από πάνω μας δεν υπάρχουν δυο γραμμές ανθρωπιάς για την αξιοπρεπή διαβίωση των Ελλήνων που δεν έχουν.

Απογοήτευση μου προκάλεσαν οι ομιλίες των επικεφαλής των ελληνικών κομμάτων στην Βουλή στην τελευταία συνεδρίαση όπου η συζήτηση έγινε για την λάσπη των ημερών που τα ίδια τα κομματικά εργοστάσια παρήγαγαν, εκτόξευσαν και δέχθηκαν μια και η λάσπη είναι για την κατανάλωση από το μέρος των κομμάτων, αλλά κυρίως είναι το πέπλο της ανάρμοστης συμπεριφοράς τους απέναντι σε όλους εμάς που τελικά είμαστε …του 500άρικου!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑