Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 10th, 2021 | by fileto

0

Εμβολιαστικά κέντρα σε Κομοτηνή, Άβδηρα και Χρυσούπολη

Νέες υγειονομικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ αυτών και της Χρυσούπολης, εντάσσονται από τις 16 Μαρτίου στην επιχείρηση «Ελευθερία» του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού ενάντια στον κορωνοϊό.

Στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα στα τοπικά ιατρεία της Χαριλάου και της Καλαμαριάς, καθένα από τα οποία θα έχει δύο εμβολιαστικές γραμμές όπου θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως και στην Χρυσούπολη.

Η λειτουργία τους θα δώσει λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με την έλλειψη δομών που διαθέτουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, υποχρεώνοντας τους κατοίκους της ηλικιακής ομάδας 60 – 64 ετών που διαμένουν σε αυτή την πλευρά της πόλης να πηγαίνουν σε άλλα κέντρα.

Στη Θεσσαλονίκη διενεργούνται καθημερινά περί τους 3.500 εμβολιασμούς, εκ των οποίων οι 1.028 στο mega center που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν έχει αναπτύξει όλες τις διαθέσιμες εμβολιαστικές γραμμές. Στην πλήρη δυναμικότητά του, που θα αξιοποιηθεί όταν έρθουν στη χώρα οι επόμενες παρτίδες εμβολίων, το συγκεκριμένο κέντρο θα μπορεί να πραγματοποιεί περισσότερους από 6.000 εμβολιασμούς ημερησίως.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για τη Βόρεια Ελλάδα εντάσσονται και τα τελευταία κέντρα υγείας που δεν διενεργούσαν εμβολιασμούς.

Στα όρια ευθύνης της 4η ΥΠΕ από τις 16 Μαρτίου θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα τα κέντρα υγείας Αβδήρων (με το εμβόλιο της AstraZeneca), της Χρυσούπολης Καβάλας (AstraZeneca), της Κασσανδρείας στη Χαλκιδική (AstraZeneca) και του Νευροκοπίου Δράμας (Pfizer)

Παράλληλα, ανοίγουν δύο επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές (Pfizer και AstraZeneca) στο νοσοκομείο Κομοτηνής και μία στο Κέντρο Υγείας Κομοτηνής (Pfizer), ενώ άλλη μία γραμμή θα λειτουργήσει στο νοσοκομείο των Σερρών (Pfizer)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑