Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 11th, 2021 | by fileto

0

Δεν το γλυτώνουμε το σκληρό lockdown

Ακόμα τρεις περιοχές της Ελλάδας είναι εξαιρετικά πιθανό να μπουν σε αυστηρό lockdown, μεταξύ αυτών και η Καβάλα η οποία χθές εμφάνισε 21 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ανησυχία υπάρχει και για δήμο στις Σέρρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων συνεδρίασε την Τετάρτη και αναμένεται να κάνει σχετική εισήγηση για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Προβληματισμός επικρατεί, εξάλλου, και για τον δήμο Βισαλτίας στις Σέρρες όπου θα επανεκτιμηθούν τα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε το «βαθύ κόκκινο» για τα Ανώγεια στην Κρήτη και τη Φωκίδα, ενώ «καμπανάκι» είχε σημάνει επίσης για σειρά περιοχών στις οποίες το ιικό φορτίο αυξάνεται και η πορεία τους δεν είναι καλή.

Οι περιφέρειες αυτές είναι: Κοζάνης, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας, Σερρών, Κιλκίς και Ζακύνθου.

Την Τρίτη, σε αυστηρό lockdown τέθηκε και η Δαφνούλα Ευρυτανίας με τα μέτρα περιορισμού να προβλέπουν μεταξύ άλλων την επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο.

Τα μέτρα στις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο»

Στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00. Παράλληλα, ισχύουν και τα εξής μέτρα:

Αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης).
Αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων λιανεμπορίου.
Αναστολή λειτουργίας για κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών).
Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Superleague I και Superleague II), στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball league) και της Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyballleague ανδρών) και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.
Αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑