Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 11th, 2021 | by fileto

0

2.000 περιστατικά Covid το 2020 στην Αλεξανδρούπολη!

Σύμφωνα με τον Ετήσιο απολογισμό του Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορωνοϊό στην ΑΜ-Θ που ήταν στην Αλεξανδρούπολη, μαθαίνουμε ότι σε ένα χρόνο, το 2020, πάνω από 2.000 άτομα νοσηλεύθηκαν με συμπτώματα του ιού από όλη την περιφέρειά μας.

Στην αναφορά περιγράφεται ότι στις 17/3/2020 καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Έβρο και ταυτόχρονα εξετάστηκαν τα πρώτα ύποπτα κρούσματα από όλη τη Θράκη.

Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας ΔΠΘ στο ΠΓΝΑ, Πιστοποιημένο Κέντρο Μοριακής Διάγνωσης για το Sars_Cov_2, πραγματοποίησε σχεδόν 49.000 μοριακούς ελέγχους από την εμφάνιση της λοίμωξης στην περιοχή μας μέχρι πρόσφατα.

Από αυτούς, οι 30.564 έλεγχοι αφορούσαν σε δείγματα που προήλθαν από νοσηλευτικά ιδρύματα της ευρύτερης περιφέρειας, ενώ οι 17.651 αφορούσαν σε πολίτες ή ασθενείς που προσήλθαν στο ΠΓΝΑ. Υπογραμμίζουμε ότι καθημερινά διενεργούνται κυκλικά μοριακοί έλεγχοι, έλεγχοι αντισωμάτων και ταχέα τεστ αντιγόνου στο σύνολο του προσωπικού του ΠΓΝΑ.

Συνολικά, στη ΜΕΘ Covid το 2020 νοσηλεύτηκαν 133 ασθενείς, στην ΜΕΛ 195, στις κλινικές Covid 998 ασθενείς και 179 ασθενείς με σκοπό την ιατρική διερεύνηση για Covid. Επιπλέον, περισσότεροι από 2000 συμπολίτες μας, ασθενείς με κορωνοϊό από όλη την περιφέρεια που παρέμειναν απομονωμένοι στις οικίες τους, παρακολουθήθηκαν και δέχθηκαν ιατρική επίβλεψη από τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών Λοιμώξεων και το ιατρικό δυναμικό του ΠΓΝΑ.

Δημιουργήθηκε ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για το κοινό -25513 51745- και email επικοινωνίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης των ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας από τον Τομέα Ψυχικής Υγείας. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί δίκτυο διασύνδεσης με τις κλινικές covid – 19 του Νοσοκομείου με σκοπό την υποστήριξη των νοσηλευόμενων ασθενών.

Τέλος, μέσω του ΕΣΠΑ απορροφήθηκαν κονδύλια ύψους 1.261.148,00€, τα οποία επενδύθηκαν σε νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Επιτροπή και Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΓΝΑ

Η ΜΕΛ και οι νοσηλευτές Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΓΝΑ πρωτοστάτησαν στη διαχείριση της πανδημίας, προσφέροντας υπηρεσίες, τόσο στο πλαίσιο του ΠΓΝΑ, όσο και συνδράμοντας σε μονάδες υγείας της 4ης ΥΠΕ, όπως το Γ.Ν. Διδυμοτείχου και Γ.Ν. Δράμας. Παρέχοντας συνεχείς εκπαιδεύσεις και ενημερώσεις στο προσωπικό, συμμετέχοντας σε σεμινάρια του Υπουργείου Υγείας και πολλών φορέων, διενεργώντας ιχνηλάτηση κρουσμάτων και επιτηρώντας την εφαρμογή των μέτρων προστασίας συνέβαλλαν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην περιοχή μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑