Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 18th, 2021 | by fileto

0

Στέλνουν γιατρούς στην Αττική για να καλύψουν τα κενά;

Προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία της Αττικής, γιατροί φαίνεται να έχουν επιστρατευθεί από άλλα νοσοκομεία της χώρας παρά τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα επίσης γεμάτα περιφερειακά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το evrosonline.gr, γιατροί από τα νοσοκομεία της ΑΜ-Θ έχουν επίσης κληθεί να μεταβούν στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Ωστόσο, την συγκεκριμένη απόφαση αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής μας, αφού βλέπουν για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις προσπαθώντας να αντιμετωπίζει με μπαλώματα την κατάσταση αντί να προχωρήσει σε γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ.

Την συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε πρώτη η τοπική ιστοσελίδα reportal.gr. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «R» από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα φύγουν για Αθήνα δύο γιατροί και ένας ακόμη από το Νοσοκομείο της Ξάνθης, ενώ θα γίνουν μετακινήσεις γιατρών και από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, οι περιοχές της ΑΜ-Θ αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλο πρόβλημα στα νοσοκομεία της με τις ελλείψεις να είναι εξίσου σοβαρές, ωστόσο όπως φαίνεται το Υπουργείο Υγείας δείχνει αδιαφορία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και επικεντρώνεται σε αυτά της πρωτεύουσας.


Απειλεί ο Κικίλιας με επίταξη…

«Είμαστε στο χειρότερο σημείο, με ρεκόρ κρουσμάτων μετά από ρεκόρ τέστινγκ», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι «ο αριθμός είναι από μόνος του αρκετός για να πιστοποιήσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το σύστημα υγείας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την έκκληση προς ιδιώτες γιατρούς για εθελοντική συνδρομή τους, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν δεν υπάρχει ανταπόκριση εντός 48 ωρών θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη των υπηρεσιών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας.

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε και πρόσθεσε: «Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι «το τέλος της κρίσης είναι κοντά, η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί, θα επιτευχθεί ανοσία στις μεγαλύτερες ηλικίες και στις ευπαθείς ομάδες».

Επισήμανε ότι έχουν διεξαχθεί 1.340.000 εμβολιασμοί, προσθέτοντας ότι μόνον εντός του Απριλίου θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε ακόμα τον αριθμό των εμβολίων της Johnson & Johnson.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ΜΕΘ Covid στην Αττική ανέρχονται σε 381 από 229 που αριθμούσαν πριν ένα μήνα.

Στην Αττική, επίσης, λειτουργούν 2.961 απλές κλίνες Covid.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑