Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 20th, 2021 | by fileto

0

Συνέπεια Στυλιανίδη μετά την ασυνέπεια ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από πολλές ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα προεκλογικά λόγια της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους μετά από δύο χρόνια καθυστέρησης εγκρίθηκαν τα χρήματα του DEMINIMIS 2018 για τους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης κι αυτό αποτελεί ακόμη μια επιτυχία της διεκδικητικής στρατηγικής του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, μετά την μεγάλη επιτυχία του 12% για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι το 2018 οι βαμβακοκαλλιέργειες του Νομού Ροδόπης υπέστησαν σημαντικές καταστροφές. Πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συναντήθηκε με τους τότε βουλευτές της περιοχής, δια του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε προεκλογικά με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι εγκρίνει το σχετικό πόσο αποζημίωσης, χωρίς όμως ποτέ ούτε να εκταμιεύσει τα σχετικά χρήματα, ούτε καν να προωθήσει υπογεγραμμένες τις σχετικές Υπουργικές αποφάσεις. Έπαιξε με τις προσδοκίες των αγροτών της Ροδόπης προεκλογικά, σε μια στιγμή που αυτοί δοκιμάζονταν οικονομικά για να πάρει ψήφους και τους εξαπάτησε στη συνέχεια.
Μετά τις εκλογές υπήρξε απογοήτευση στους αγρότες, οι οποίοι θεώρησαν ότι για ακόμη μια φορά έπεσαν θύματα του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας της Αριστεράς. Όταν το καλοκαίρι του 2020 οι αγρότες του Έβρου κινήθηκαν οργανωμένα και πέτυχαν από την νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να εισπράξουν την αντίστοιχη αποζημίωση, τότε μόνο ξανακινητοποιήθηκαν και οι αγρότες της Ροδόπης.
Μπροστά στην προσπάθεια αυτή τη φορά μπήκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος πίεσε τεκμηριωμένα και συστηματικά τους αρμόδιους υπουργούς. Πρώτη ανταπόκριση βρήκε από το νέο Υπουργό Μάκη Βορίδη, ο οποίος το Νοέμβριο του 2020 υπέγραψε τη σχετική απόφαση. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί, διότι στο τέλος της χρονιάς είχαν εξαντληθεί τα κονδύλια DEMINIMIS στους άλλους νομούς της Χώρας.
Η προσπάθεια όμως του Ευριπίδη Στυλιανίδη συνεχίστηκε αθόρυβα και συστηματικά. Στην αρχή έσπευσε εγκαίρως να ενημερώσει τον νέο Υπουργό μετά τον ανασχηματισμό, τον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος αμέσως ευαισθητοποιήθηκε αναγνωρίζοντας της αδικία που δημιούργησε στη Ροδόπη η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ το 2018.
Αμέσως μετά κινητοποίησε το οικονομικό επιτελείο ζητώντας τη συμπαράσταση του συναρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θερμά στο αίτημα του Βουλευτή Ροδόπη. Έτσι σήμερα εγκρίθηκε ποσό πάνω από 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί άμεσα στους δικαιούχους της Ροδόπης.
Σε σχετική του δήλωση ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
«Ευχαριστώ την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους καλούς φίλους και συναδέλφους Υπουργούς Θόδωρο Σκυλακάκη, Σπήλιο Λιβανό και Μάκη Βορίδη για την άμεση ανταπόκριση τους στο δίκαιο αίτημα των αγροτών μας που με επιμονή τους υπέβαλα. Η Νέα Δημοκρατία για ακόμη μια φορά επιδεικνύει συνέπεια και αποτελεσματικότητα για τους αγρότες μας, όπως ακριβώς έπραξε και με τις επιχειρήσεις της Θράκης και το 12% επιδότησης εργασίας. Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει και τη διαφορά μας από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο χρόνια μετά εμείς απαντούμε με αποτελέσματα στην προεκλογική δημαγωγία και την ασυνέπεια τους. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο μας και γενικότερα την τοπική οικονομία και να επαναφέρουμε τη πολιτική αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα με έργα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑