Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 1st, 2021 | by fileto

0

Ο σκύλος βρήκε “εργαλεία φυτείας” κάνναβης στη Δράμα

Συνελήφθησαν χθες (31-3-2021) το απόγευμα, στη Δράμα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας τέσσερα (4) μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών στην πόλη της Δράμας.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς και έναν ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των τεσσάρων μελών της σπείρας στην πώληση ναρκωτικών, ενώ όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποιούσαν το σπίτι ενός μέλους στην πόλη της Δράμας, για να πραγματοποιούν τις παράνομες αγοραπωλησίες.

01042021dr001

01042021dr002Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του σπιτιού, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

1 σύστημα για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, αποτελούμενο από δύο λαμπτήρες και θάλαμο καλλιέργειας, εντός του οποίου καλλιεργούσαν 4 φυτά κάνναβης, ύψους 40 εκατοστών έως 1 μέτρου
11 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 75,3 γραμμαρίων, από τις οποίες οι 10 περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης πρόσφορες προς πώληση
1 γυάλινο δοχείο με φύλλα κάνναβης, βάρους 116,5 γραμμαρίων
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ
3 κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, τα οποία χθες το απόγευμα σε διαφορετικούς χρόνους, μετέβησαν στην παραπάνω οικία και προμηθεύτηκαν από τη σπείρα νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στην κατοχή τους έξι (6) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,4 γραμμάριων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑