Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 2nd, 2021 | by fileto

0

Σπουδαίο έργο η Μεγάλη Λέσχη για την ΠτΔ στην Καβάλα

Κολακευτικά λόγια στην πρόεδρο της Φιλοπτώχου Σμαρώ Νικολαΐδου από την ΠτΔ

Η σημερινή επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Καβάλα, ξεκίνησε με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή Ιλαρίωνα Καρατζόγλου.

206868586_1095708170956476_7203689044197842430_nΗ προτομή βρίσκεται στον κήπο πίσω από το κτήριο του Διοικητηρίου της ΠΕ Καβάλας.

Την ΠτΔ, χαιρέτισαν κατά την άφιξή της ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος και οι εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.

Το παρών στην τελετή έδωσαν έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, οι δήμαρχοι Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης και ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής.

Τελετή ανακήρυξης επιτίμου δημότη

Η συνέχεια δόθηκε στην μεγάλη αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης που άνοιξε τις πύλες της για την τελετή ανακήρυξης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ως επιτίμου δημότη Δήμου Καβάλας.

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ανέγνωσε ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Πεφάνης.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ανέφερε ότι: «το ιστορικό κτήριο θα μετατραπεί σε κυψέλη πολιτισμού για τη φιλοξενία νέων δημιουργών και την παρουσίαση απόψεων και ιδεών από εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

sakellaropoulou-epitimi-dimotis-megali-leschi-1-1200x615Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σας ανακηρύξει Επίτιμη Δημότη Καβάλας, συνιστά αυτονόητη πράξη αναγνώρισης της ουσιαστικής προσφοράς σας στη θωράκιση και ενίσχυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και στη διασφάλιση του θεσμικού ρόλου της δικαστικής εξουσίας, την οποία υπηρετήσατε επί σειρά ετών με ακεραιότητα και απόλυτη συνέπεια».

Ένα ιδιαίτερο δώρο απένειμε στην ΠτΔ η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας, Σμαρώ Νικολαΐδου, για την οποία είπε κολακευτικά λόγια η κυρία Σακελλαροπούλου γνωρίζοντας την συμβολή της Φιλοπτώχου στην ανακαίνιση του κτηρίου.

Στην τελετή παραβρέθηκε και η πρώην δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Με το πέρας της τελετής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και την έκθεση ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας στο ισόγειο του κτιρίου.

Ακολούθησε επίσκεψή της στο Μουσείο Καπνού, στο οποίο από χθες γινόταν ευπρεπισμός της εξωτερικής όψης του κτηρίου από συνεργείο του Δήμου.

Το απόγευμα  η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στις Κρηνίδες όπου θα γίνει δεκτή από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανο, ενώ ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Δήμος Καβάλας σε στενό κύκλο.

Μετά την διανυκτέρευση η ΠτΔ θα αναχωρήσει αύριο από την Καβάλα για την Αθήνα, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στην περιοχή μας!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑