Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 2nd, 2021 | by fileto

0

ΔΡΑΜΑ: Κάνουν μπάνιο στα νερά της Αγίας Βαρβάρας

Ο Καύσωνας και οι άκρως υψηλές θερμοκρασίες έχουν οδηγήσει πολλούς Δραμινούς όχι μόνο στα συντριβάνια και στις πισίνες της πόλης, αλλά και στα νερά της Αγίας Βαρβάρας ως έσχατο σημείο δροσιάς στην καυτή πόλη…

Ο Θανάσης Πολυμένης γράφει στην ιστοσελίδα Πρωινός Τύπος της Δράμας: “Είναι γεγονός πια, ότι έχουμε ένα αρκετά θερμό καλοκαίρι. Από πολλές απόψεις. Κυρίως όμως, ο καύσωνας των ημερών είναι που ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους μας. Η Δράμα, μπορεί να είναι μια πόλη που φημίζεται για τα πολλά νερά της, αυτά όμως δεν είναι εμφανή σε πολλές περιπτώσεις.

SYNTRIBANI-SITEΗ πόλη, πέρα από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και το δημοτικό κήπο που είναι οάσεις δροσιάς, τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει στους δημότες της και την περίφημη ανάπλαση επί της οδού Χελμού.

Εκεί, δημιουργήθηκε ένας ωραίος χώρος με το άγαλμα της «Νίκης της Δράμας» για την γιορτή των 100 χρόνων ελεύθερης Δράμας (1913 – 2013). Εκεί λοιπόν και το ωραίο μαρμάρινο σιντριβάνι, όπου οι Δραμινοί μπορούν να χαρούν για λίγο τη δροσιά του.

Αν και το σιντριβάνι κατά καιρούς δουλεύει και κατά καιρούς όχι, παρ’ όλα αυτά όταν βρίσκεται σε λειτουργία, όπως αυτές τις ημέρες, χαρίζει τα γάργαρα νερά του και τη δροσιά του στους συμπολίτες μας”.

Και καταλήγει: “Η ώρα είναι περίπου 9 το βράδυ και δυο παιδιά, που μάλλον δεν μπόρεσαν να βρεθούν στη θάλασσα, προτίμησαν να δροσιστούν στα νερά του σιντριβανιού. Απολαύστε και δροσιστείτε!”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑