Uncategorized

Published on September 13th, 2021 | by fileto

0

Παραταξιακή πειθαρχία στην έκκληση ενότητας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΨΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Απάντηση είχαμε από την περιφερειακή παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» σχετικά με την επιστολή του περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Αμοιρίδη, που ζητά να γεφυρωθεί το κομματικό χάσμα μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης για το καλό της ενότητας της ΝΔ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Η απάντηση της Περιφερειακής Σύνθεσης είναι η εξής: «Οι θέσεις του Μιχάλη Αμοιρίδη σε κείμενο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας με την υπογραφή του εκφράζουν, προφανώς, μόνο τον ίδιο και όχι την παράταξη μας.

Είναι γνωστό ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» συγκροτήθηκε και συμμετείχε στις εκλογές του 2019 ως ανεξάρτητη δημοκρατική παράταξη πράγμα που είναι γνωστό σε όλους και οπωσδήποτε στον Μ. Αμοιρίδη.

Το όνομα της παράταξής μας άλλωστε, δεν έχει επιλεγεί τυχαία και απηχεί ακριβώς αυτό το πνεύμα που διακατέχει τόσο την λειτουργία και το πρόγραμμά της, όσο και τις πολιτικές καταβολές και τις προθέσεις των ανθρώπων που την αποτελούν. Σίγουρα όλοι και όλες έχουμε πολιτική, ιδεολογική και κομματική ταυτότητα και προσανατολισμό.

Όμως, ξεκάθαρα, όλοι και όλες αποδεχόμαστε ότι η παράταξή μας λειτουργεί ανεξάρτητα.

Στα πλαίσια αυτά, η «Περιφερειακή Σύνθεση» έχει πολλάκις αποδείξει έμπρακτα τόσο τον σεβασμό στην αυτοδιάθεση καθενός, όσο και την σταθερότητά στις αρχές και τις θέσεις της, οι οποίες είναι διατυπωμένες από τη σύστασή της και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Αυτονόητα όλα τα μέλη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» οφείλουν υποχρεωτικά να αποδέχονται, έμπρακτα, τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης.

Το σύνολο των θέσεων και των αρχών μας παραμένει αδιαπραγμάτευτο και δεν τροποποιείται «α λα κάρτ» κατά περίπτωση και αυτό είναι εξαρχής γνωστό σε όλα τα μέλη της παράταξης – εκλεγμένα και μη – και ισχύει απαρέγκλιτα.

Υπογραμμίζοντας, για άλλη μία φορά, ότι το κείμενο του Μ. Αμοιρίδη δεν απηχεί θέσεις της παράταξης μας, αλλά εφόσον αποτελεί άποψη ενός εκ των μελών μας, σεβόμαστε το δικαίωμα του να την εκφράζει, παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της ΑΜΘ.

Αγωνιούμε για την πορεία της περιφέρειάς μας απέναντι σε μία διοίκηση που δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις αναγκαιότητες και τονίζουμε πως και οι πολίτες της ΑΜΘ «συμπορεύονται» με τις προτεραιότητές μας, όπως αυτό επισημαίνεται και σε δημοσκοπικές μετρήσεις που λαμβάνουν χώρα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑