Ειδήσεις

Published on December 1st, 2012 | by fileto

0

Διέγραψαν χρέος 140.000 ευρώ στην Ξάνθη

Τη διαγραφή χρέους ύψους 140.000 ευρώ από συνολικές οφειλές δανείων ενός οφειλέτη, ύψους 220.000 αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, παράλληλα με την αναλογική απόδοση των οφειλομένων ποσών στους πιστωτές, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Αγώνας.

Εξετάζοντας σε δεύτερο βαθμό την αίτηση οφειλέτη που απαλλάχθηκε στο Ειρηνοδικείο από ένα μεγάλο μέρος του βάρους του, με βάση το Νόμο 3069/10 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, το δικαστήριο της Ξάνθης προχώρησε σε μια νομολογιακή απόφαση, η οποία εκτός από την ελάφρυνση του ιδιώτη και την προστασία της πρώτης του κατοικίας, ρυθμίζει για πρώτη φορά με αναλογικό τρόπο και τις οφειλές προς τα διάφορα πιστωτικά ιδρύματα.

Πιο συγκεκριμένα ο οφειλέτης είχε ένα στεγαστικό και ένα επισκευαστικό δάνεια για την πρώτη του κατοικία από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς επίσης και διάφορα καταναλωτικά δάνεια σε πολλές τράπεζες, τα οποία δεν είχε τη δυνατότητα να αποπληρώσει. Εναντίον της θετικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Ξάνθης προσέφυγε μια εκ των Τραπεζών όχι για να αυξήσει το ποσό που θα καταβάλει ο οφειλέτης αλλά προκειμένου να συνυπολογιστούν οι οφειλές και προς τα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑