Ειδήσεις

Published on December 2nd, 2012 | by fileto

0

Συμπαράσταση του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών στους εργαζόμενους

Των ωφελουμένων από το πρόγραμμα «Κοινωνικής Εργασίας», για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, με επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση

Την αμέριστη συμπαράστασή του εκφράζει η δημοτική αρχή του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών στις κινητοποιήσεις των ωφελουμένων από το πρόγραμμα «Κοινωνικής Εργασίας», για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους με επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.

Παράλληλα επισημαίνει ότι θα πρέπει κάθε φορέας ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι σε ανέργους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, να είναι τουλάχιστον άψογος, ταχύς και αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση κάθε είδους καθυστέρησης, ως προς την διαδικασία υποβολής των φακέλων, ώστε να μην παρατηρείται αυτή η εικόνα, που σημειωτέον αμαυρώνει και την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία ωφελείται από την προσφορά των ατόμων που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σας κάνω γνωστό ότι ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας Παιδιού (Κ.Μ.Ο.Π.) υλοποιεί το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Για την υλοποίηση του προγράμματος απασχολούνται ή έχουν απασχοληθεί μέσω του Κ.Μ.Ο.Π., 93 εργαζομένους στο φορέα μας.

Το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» στον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών, βρίσκεται στη λήξη του.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί δύο μήνες, τη στιγμή που πλησιάζουμε στη λήξη του πενταμήνου εργασίας τους. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα στην ομαλή υλοποίησή του, αλλά το σημαντικότερο στους ίδιους τους εργαζομένους, που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την περιοχή μας και την χώρα μας θέλησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και το κυριότερο ανταποκρίθηκαν με ζήλο στην υλοποίησή του.

Δυστυχώς όμως όπως πληροφορούμαστε από τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (Κ.Μ.Ο.Π.), και οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εργασίας δεν έκαναν καμία ενέργεια και αποποιούμενοι της προσωπικής τους ευθύνης, παραπέμποντας ο ένας στον άλλο, ώστε να προωθηθεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα οδηγούσε στην αποπληρωμή των ωφελουμένων από το πρόγραμμα.

Η δημοτική αρχή είναι αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις των ωφελουμένων και εκφράζει την βαθιά της ανησυχία ως προς τον τρόπο διαχείρισης της όλης διαδικασίας από το Κ.Μ.Ο.Π., με το οποίο σημειωτέον έχει ο δήμος μας συνυπογράψει και συμπράξει σε άλλες δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην κατάρτιση και την κοινωνική ένταξη στην αγορά εργασίας, ανέργων και ατόμων από ευπαθείς ομάδες (μέσω Θυλάκων Απασχόλησης).

Σε μια περίοδο που η επιβίωση έχει καταστεί δύσκολη, είναι απαραίτητο ο κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα από το καθεστώς εργασίας του να έχει ένα ελάχιστο εχέγγυο σε σχέση με την πληρωμή του και βέβαια να αισθάνεται ότι όλες οι διαδικασίες διεκπεραιώνονται στον κατάλληλο χρόνο και με την απαραίτητη διαφάνεια.

Παράλληλα θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι κάθε φορέας ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι σε ανέργους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον άψογος, ταχύς και αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση κάθε είδους καθυστέρησης, ως προς την διαδικασία υποβολής των φακέλων, ώστε να μην παρατηρείται αυτή η εικόνα που σημειωτέον αμαυρώνει και την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία ωφελείται από την προσφορά των ατόμων που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα.

Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών εφόσον διαπιστώσει ότι η ολιγωρία οφείλεται στο Κ.Μ.Ο.Π. θα αναζητήσει ευθύνες και θα ζητήσει την παρέμβαση και των οργάνων ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης».

www.maroneia-sapes.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑