Ειδήσεις

Published on December 5th, 2012 | by fileto

0

Ο Στρατός μας τίμησε την Αγ. Βαρβάρα

Με επίσημη δοξολογία εορτάστηκε η προστάτιδα  Αγία Βαρβάρα του πυροβολικού μας στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Στρατώνων Κομοτηνής.

Στην δοξολογία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνός ως τοποτηρητής της χηρευούσης Ι. Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής συνεπικουρούμενος από τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής αρχιμανδρίτη κ. Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο και αρκετούς ιερείς .

Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει από νωρίς τον ναό. Την δοξολογία τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν ο κ. Παναγιώτης Χαλβατζής εκπρόσωπος του υπουργού εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη,  ο  αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης , ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Ζηλούδης , ο διοικητής της ΧΧ ΤΘΜ υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Γκαρτζονίκας , ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ «Πίνδος» ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Ξανθόπουλος, ο ταξίαρχος κ. Στυλιανός Καβούρ  διοικητής της 29ΜΚ ΤΑΞΥΠ «Πόγραδετς», ο διοικητής του 10ου ΣΗΕ αντισμήναρχος κ. Βασίλειος Καρταλάκης, ο διοικητής Π.Υ. Ροδόπης πύραρχος κ. Χρήστος Καλογουλίδης,  διοικητές των μονάδων φρουράς Κομοτηνής, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης  και εκπρόσωπος της σχολής αστυφυλάκων Κομοτηνής  καθώς και πλήθος αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατού ξηράς και αεροπορίας.

Η ημερησία διαταγή του αρχηγού  Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Γκίνη αναγνώστηκε από τον διοικητή της 182 ΜΚ/Β-‘TOR-M1’  Αν/χη κ. Γεώργιο Καραγκιαούρη.

Βέβαια ακολούθησε και ημερησία διαταγή του ταξιάρχου κ. Θεόδωρου Ξανθόπουλου για τα γενέθλια τα οποία γιόρταζε σήμερα για τα 42  χρόνια της η ΧΧΙ ΤΘΤ «Πίνδος» και η οποία αναγνώστηκε από τον Αν/χη ΤΘ διοικητή της 211 ΕΜΑ κ. Απόστολο Καρατόλιο.

Στην συνέχεια μετά την θεία λειτουργία ακολούθησε στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου  έκθεση – επίδειξη οπλικών συστημάτων του πυροβολικού και της ΧΧΙ ΤΘΤ  στον στρατηγό διοικητή της ΧΧ ΤΘΜ.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση και προσφέρθηκαν παραδοσιακοί λουκουμάδες σε χώρο εκδηλώσεων του στρατοπέδου Ηλιοπούλου όπου παρέστει και πλήθος κόσμου συνεορτάζοντας με τους στρατευμένους μας και δίνοντας έτσι το στίγμα της απόλυτης  εμπιστοσύνης και του σεβασμού που τρέφουν οι πολίτες και δη της Ροδόπης στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Kranos


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑