Ειδήσεις

Published on December 7th, 2012 | by fileto

0

Έρχονται χιόνια το ΣΚ στην περιοχή μας

Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει το Σαββατοκύριακο ο καιρός στην χώρα με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, καθώς και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Ειδικότερα, από το πρωί του Σαββάτου βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Δυτική Ελλάδα φαινόμενα τα οποία ιδίως μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και τοπικά θα είναι έντονα.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες σταδιακά από το βράδυ προς την Κυριακή θα είναι εντονότερες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι άστατος με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, που θα είναι έντονες την νύχτα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και πολύ πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο, στην Αττική και στην δυτική Κρήτη.

Χιόνια θα πέφτουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά αρχικά (κατά μέσο όρο άνω των 1500-1600 μέτρων). Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι κυρίως στα πελάγη σε θυελλώδεις 8 και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 8 βαθμούς στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία, τους 13 στις υπόλοιπες βόρειες περιοχές και τους 16 με 17 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μια από τα ίδια την Κυριακή

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με τον ίδιο καιρό σε όλη την χώρα με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες -φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην δυτική Κρήτη και πιθανόν στις Κυκλάδες.

Χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στην βορειοδυτική και σταδιακά και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα έως και τα 400 με 500 μέτρα υψόμετρο ενώ στην υπόλοιπη χώρα κατά μέσο όρο χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από τα 1000 με 1200 μέτρα.

Ωστόσο, ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά στα βορειοδυτικά από αργά το απόγευμα ενώ από την νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας και της βόρειας κυρίως Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις έως 8 μποφόρ ωστόσο από τα δυτικά βαθμιαία θα αρχίσουν να στρέφονται σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση ιδίως από τα βορειοδυτικά και από το απόγευμα και μετά.

Την Δευτέρα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί με εξαίρεση την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες μέχρι το βράδυ αλλά και οι τοπικές χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στον Έβρο και κυρίως στο βόρειο τμήμα του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑