Άποψη - Γνώμη

Published on December 9th, 2012 | by fileto

0

Οι γύπες έβγαλαν τα νύχια τους

Κανείς και εμείς από την στήλη αυτή, δεν πείστηκε ποτέ για την αθωότητα της Τρόικας η οποία ναι μεν θέλει να μας βάλει στον σωστό τον δρόμο, αλλά επ’ ουδενί θέλει να σώσει την Ελλάδα.

Σίγουρα αυτές οι στρατιές τεχνοκρατών οι οποίες ξεκινούν με σενάρια επί χάρτου, μετά εφορμούν σε χώρες, όπου η περίσταση και οι νενέκοι το απαιτούν και κάνουν τα σενάρια πράξη, εξοβελίζοντας τους λαούς στο πυρ το εξώτερον.

Δημοσίευμα πρόσφατο λέει πώς στρατιές ξένων που ειδικεύονται στο λόμπινγκ προς τα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων, εκπρόσωποι εταιρειών που αναλαμβάνουν εργολαβικά την αποδόμηση δημοσίων προσώπων κατά την αγγλοσαξονική πρακτική, ξένοι δημοσιογράφοι που λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία μεγάλων πολυεθνικών και αντιπρόσωποι διεθνών οίκων που πιέζουν τις τράπεζες να αγοράσουν κοψοχρονιά δάνεια για να βγάλουν στο σφυρί επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση εξαιτίας της ύφεσης κατακλύζουν τους τελευταίους μήνες την Αθήνα.

Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας, που οργανώνουν ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι να επηρεάσουν δραστικά τις αποφάσεις στην Ελλάδα, να χειραγωγήσουν την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα συνολικά, να συκοφαντήσουν την εγχώρια επιχειρηματική τάξη και σταδιακά να περάσουν τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και τα φιλέτα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας σε ξένα χέρια, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος.

Η Ελλάδα, τονίζεται στο δημοσίευμα, παρέχει έτσι μια καταπληκτική ευκαιρία για το ξένο επιθετικό κεφάλαιο να αγοράσει «μπιρ παρά» τα πιο θεμελιώδη κομμάτια της ελληνικής οικονομίας. Τις τράπεζες, την τουριστική βιομηχανία της, την ενέργεια, τις υποδομές της, τα καλά ακίνητα και τις κατασκευές της.

Επισημαίνει ότι όταν η κρίση θα είναι παρελθόν, ο παραγόμενος εθνικός πλούτος θα ανήκει σε ξένα χέρια.

Το ορμητήριο των «οικονομικών δολοφόνων», όπως τους ονομάζει η εφημερίδα που δημοσιεύει το ρεπορτάζ, είναι το Λονδίνο.

Φθάνουν στην Αθήνα και με την βοήθεια μισθοφόρων τους υποδεικνύουν στην τρόικα πώς πρέπει να αντιμετωπίζει τους «τεμπέληδες Έλληνες» και τους «διεφθαρμένους επιχειρηματίες».

Συναντιούνται στα πολυτελή ξενοδοχεία του Κέντρου και στην Κηφισιά. Επισκέπτονται τους εκπροσώπους της τρόικας, τη μόνιμη αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, τους παραδίδουν χαρτιά, σημειώσεις, ονόματα, τους μεταφέρουν φήμες, ασκούν πιέσεις.

Ναι δεν διαβάζεται κανένα βιβλίο του Τζον Λε Καρέ, είναι η απλή, καθαρή και στυγνή πραγματικότητα.

Ποιος όμως επέτρεψε σ’ αυτά τα διεθνή κουμάσια να έρθουν στην Ελλάδα και να παίξουν τα παιχνίδια τους; Ποιοι είναι οι Έλληνες πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες, συνεργάτες και σύμβουλοι αλλά και δημοσιογράφοι εγχωρίων κέντρων που έπαιξαν και κέρδισαν από την εφαρμογή των σεναρίων αποδόμησης της ελληνικής πολιτικής σκηνής και της ελληνικής κοινωνίας;

Ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική; Όχι βέβαια. Το κόλπο ήταν καλά στημένο και όποιος εκ των υστέρων λέει ότι δεν ήξερε τίποτε για το έγκλημα τουλάχιστον είναι ψεύτης και αφελής. Αφέλεια στην πολιτική δεν συγχωρείται, αυτό είναι βέβαιο και φυσικά ουδείς είναι σε θέση να κάνει τον ανήξερο κατόπιν του εγκλήματος που έχει επιτελεστεί.

Τα καρτάλια καραδοκούν να ρουφήξουν κάθε ικμάδα κερδοφόρου τμήματος της ελληνικής γης. Τα φιλέτα τους αρέσουν και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να ελπίσουμε σε κάτι διαφορετικό. Μόνο που οι εγχώριοι γύπες τώρα αισθάνονται ότι έρχονται αλλοδαπά σαρκοφάγα και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς την λεία που από τις σάρκες της τρέφονται χρόνια τώρα. Είναι τα εγχώρια επιχειρηματικά κρατικοδίαιτα συμφέροντα τα οποία δεν θέλουν επ’ ουδενί να έχουν συνέταιρο στο φαγοπότι τους.

Καημένη Ελλάδα, καλά τα έλεγε ο Γέρος του Μωριά …ετούτο το ντοβλέτι, ούτε χαλιέται αλλά ούτε και φτιάχνεται!

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑