Ειδήσεις

Published on December 10th, 2012 | by fileto

0

Έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο

Σοβαρά προβλήματα και αρκετές υλικές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο υπερχείλισης του Πηνειού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, η οποία όμως θα είναι πρόσκαιρη, αφού από αύριο αναμένεται νέο κύμα έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24ώρων είχαν ως αποτέλεσμα να ανεβεί η στάθμη του Πηνειού. Ο ποταμός έχει φουσκώσει περισσότερο στο ύψος του Διαλεκτού, ενώ οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καθώς και του δήμου Τρικκαίων βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να παρέμβουν αν χρειαστεί, κυρίως στα χωριά που βρίσκονται κοντά στη γέφυρα Καραβόπορου.

Νεροποντή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και στην Ξάνθη, όπου η Πυροσβεστική κλήθηκε για άντληση υδάτων σε κατοικίες που είχαν πλημμυρίσει, ενώ μικρές βάρκες βούλιαξαν στο λιμάνι των Αβδήρων, εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που συγκεντρώθηκε στο εσωτερικό τους. Από την άλλη, μικρή σε διάρκεια αλλά πολύ ισχυρή ήταν η ανεμοθύελλα που έπληξε την Ηλεία, από την περιοχή του Κατάκολου έως και τη Σκαφιδιά. Οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 11 μποφόρ, με συνέπεια να προκληθούν ζημιές σε καλλιέργειες και σε ελαιόδεντρα, σε σπίτια (κυρίως κεραμοσκεπές), καθώς και σε αυτοκίνητα.

Διαφορετική είναι η εικόνα στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στα ορεινά, όπου έκανε την εμφάνισή του ο χιονιάς. Εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρα, Βιτσίου και Βασιλίτσας, καθώς και προς το Νεστόριο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία επιστρέφει από αύριο σε όλη σχεδόν τη χώρα, με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες στα πεδινά, τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, και τους ισχυρούς νότιους ανέμους. Το θερμόμετρο εξάλλου θα δείξει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες από αύριο, με τον παγετό να κυριαρχεί τις πρωινές ώρες, φαινόμενα που θα επικρατήσουν μέχρι και την Πέμπτη.

Espressonews.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑