Ειδήσεις

Published on December 10th, 2012 | by fileto

0

Κατάκλεψαν τη Θάσο…

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού για κλοπές και σε άλλα 4 άτομα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Ο 44χρονος διέπραξε κάποιες από τις διαρρήξεις με τα δίκυκλα που αφαιρούσε

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δεκαέξι (16) περιπτώσεις διαρρήξεων και έντεκα (11) απόπειρες σε καταστήματα και οικίες, καθώς και πέντε (5) κλοπές δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή της Θάσου.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 44χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, καθώς και άλλων τεσσάρων (4) ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 26 και 32 ετών και δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 74 ετών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 44χρονος κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2012 έως και 23-11-2012 διέρρηξε δεκατρία (13) καταστήματα – εταιρίες, δύο (2) σπίτια και ένα (1) σχολείο, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλα δέκα (10) καταστήματα – εταιρίες και μία (1) οικία, στην ευρύτερη περιοχή της Θάσου.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, αφαίρεσε συνολικά: Το χρηματικό ποσό των 3.450 ευρώ, δώδεκα (12) ηλεκτρονικές συσκευές, μία (1) ηλεκτρική συσκευή, χρυσαφικά και κοσμήματα, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ περίπου, διάφορα προσωπικά έγγραφα και διάφορα είδη τροφίμων και άλλα αναλώσιμα προϊόντα.

Προέκυψε επίσης ότι, αφαίρεσε και πέντε (5) δίκυκλα, τα οποία χρησιμοποίησε για τη διάπραξη των διαρρήξεων, ενώ μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα διέθεσε στους άλλους τέσσερις (4) δράστες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των πέντε δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, χρυσαφικών – κοσμημάτων, χρυσές λίρες, το χρηματικό ποσό των 55.630 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από τις διαρρήξεις, εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια των ερευνών στις παραπάνω οικίες, ενώ την προέλευση των υπολοίπων ανευρεθέντων αντικείμενων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν οι δράστες, η οποία και ερευνάτε.

Επίσης, στην οικία του 74χρονου, βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ η σχετική δικογραφία σε βάρος του, περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί  όπλων.

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, καθώς επίσης ότι είχε συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, την 23-11-2012 το πρωί, για τη διάπραξη δύο διαρρήξεων και μίας απόπειρας από αυτές που εξιχνιάστηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών, θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες και η προανάκριση συνεχίζονται για την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑