Ειδήσεις

Published on December 11th, 2012 | by fileto

0

Εξαιρετικές διακρίσεις από μαθητική ομάδα GFP

Το χρονικό διάστημα 27 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου, η μαθητική ομάδα Ground Force Project των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, συμμετείχε στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φόρμουλα 1 στα Σχολεία» (F1 in Schools World Finals) στο Abu Dhabi.

 

Η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό και κατάφερε να διακριθεί πολλαπλά ανάμεσα σε 33 πολύ δυνατές και οργανωμένες ομάδες από 22 χώρες, ορισμένες με παράδοση ετών στο διαγωνισμό.

 

Οι διακρίσεις της ομάδας είναι οι εξής:

Βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας: Για το συγκεκριμένο βραβείο, όλοι οι κριτές πρότειναν μόνο τη χώρα μας και δεν πρότειναν ούτε ως υποψήφια άλλη πρωτοεμφανιζόμενη χώρα. Το βραβείο αποδόθηκε στην ομάδα μας από την SAUBER F1 team.

Βραβείο Best Use of Social Media: Το βραβείο για την καλύτερη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδόθηκε στην ομάδα μας από την CUTERHAM F1 team.

Στη τελική τριάδα για το βραβείο της καλύτερης ιστοσελίδας: Για το βραβείο Best Website, όπως και για κάθε βραβείο προτείνονται από τους κριτές οι 3 καλύτερες ομάδες.

9ο καλύτερος χρόνος στον κόσμο: Το να πλασαριστεί πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα μέσα στη δεκάδα είναι άθλος που συμβαίνει πολύ σπάνια και η ομάδα GFP το πέτυχε αφήνοντας πίσω της χώρες με παράδοση στο διαγωνισμό.

Οι παραπάνω διακρίσεις αποκτούν ιδιαίτερη αξία αν λάβουμε υπόψη ότι το να προταθεί πρωτοεμφανιζόμενη χώρα για 3 βραβεία, να κερδίσει τα 2 από αυτά και να πλασαριστεί μέσα στη δεκάδα για τον ταχύτερο χρόνο είναι κάτι που δεν καταγράφεται συχνά στην ιστορία του διαγωνισμού.

Η ομάδα Ground Force Project απέκτησε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς έχοντας κατακτήσει στις 14 Ιουνίου 2012 και μετά από σειρά αγώνων για 2η φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «F1 in Schools».

Οι διακρίσεις στον εθνικό διαγωνισμό ήταν οι εξής:

– Πρωταθλητές Ελλάδος

– Βραβείου Γρηγορότερου Αυτοκινήτου

– Βραβείου Καλύτερου Χαρτοφυλακίου

Το «F1 in Schools» είναι ένας καινοτόμος μαθητικός διαγωνισμός ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της F1 και έχει ως βασικό σκοπό να φέρει τους νέους σε επαφή με την επιστήμη και τις τεχνολογικές εφαρμογές της. Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, οι μαθητές, αξιοποιώντας γνώσεις Φυσικών Επιστημών, Πληροφορικής, Μηχανικής και Μαθηματικών, αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα μοντέλο αγωνιστικού αυτοκινήτου F1.

Το υλικό κατασκευής (ξύλο Balsa) και το μέσο πρόωσης (αμπούλα CO2) είναι ίδια για όλες τις ομάδες, συνεπώς ο βέλτιστος αεροδυναμικός σχεδιασμός και η ελαχιστοποίηση των τριβών αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για να αναπτύξουν τη μέγιστη ταχύτητα τα αμαξίδια στην ειδική πίστα. Στον ιδιαίτερα απαιτητικό διαγωνισμό οι ομάδες βαθμολογούνται για τον καλύτερο χρόνο κάλυψης της απόστασης, τον καλύτερο χρόνο αντίδρασης, την καλύτερη κατανόηση της φυσικής που εφαρμόζεται στο σχεδιασμό, τη χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων σε υπολογιστή, την καλύτερη διαδικασία και μεθοδολογία κατασκευής, την κατασκευή της καλύτερης ιστοσελίδας, την καλύτερη χρήση των Social Media, το καλύτερο marketing και δημόσιες σχέσεις καθώς και πολλά ακόμη κριτήρια.

Τα τελευταία 12 χρόνια, ο διαθεματικός διαγωνισμός «F1 in Schools» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με 40 χώρες από όλο τον κόσμο και όλες τις ηπείρους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενώ παράλληλα λαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλη προβολή στα διεθνή ΜΜΕ και στα Social Media. Η ισχύς της Formula 1 και η πρόκληση του σχεδιασμού, δημιουργίας, ελέγχου και δοκιμής μίας φουτουριστικής μινιατούρας αυτοκινήτου F1 έχει συναρπάσει πάνω από 20 εκατομμύρια μαθητές που προέρχονται από 20.000 σχολικές μονάδες.

Οι ένα εκατομμύριο μαθητές που εμπλέκονται κάθε χρόνο στο πρόγραμμα έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου Bernie Ecclestone F1 in Schools και την απόκτηση των υποτροφιών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου για τους νικητές. Είναι κοινά αποδεκτό πως πέρα από την κατάκτηση των όποιων διακρίσεων στο διαγωνισμό, οι μαθητές αποκτούν μοναδικές για την υπόλοιπη ζωή τους εμπειρίες καθώς και πολύτιμα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας. Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομήλικούς τους με διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα στην προσπάθειά τους να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα όριά τους και να πετύχουν την πολυπόθητη νίκη, αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες ζωής μέσα από την συνεργασία τους και την ευγενή άμιλλα με τις άλλες ομάδες.

Τα μέλη της ομάδας είναι τα ακόλουθα:

Άκης Γκίργκης: Αρχηγός της ομάδας, υπεύθυνος για τις αεροδυναμικές εφαρμογές στο μοντέλο και υπεύθυνος Marketing.

Ιάσονας Γρηγορόπουλος: Υπεύθυνος για το χειρισμό του προγράμματος τρισδιάστατης σχεδίασης Solidworks και για την κατασκευή του μοντέλου.

Χρήστος Νικολάου: Υπεύθυνος πόρων και Μηχανικός, υπεύθυνος για την κατασκευή καθώς και τη σωστή λειτουργία του αμαξιδίου κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Μάριος Παληγιάννης: Υπεύθυνος για τη δημιουργία και τη διαχείριση της ιστοσελίδας, για την ενημέρωση του προφίλ της ομάδας στο facebook και την εν γένει δημόσια εικόνα της ομάδας.

Σοφία Μπασιάκου: Υπεύθυνη καθηγήτρια για τον συντονισμό της ομάδας.

 

πηγη: in.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑