Ειδήσεις

Published on December 17th, 2012 | by fileto

0

Ο αρχιεπίσκοπος σε Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο

Το επίσημο πρόγραμμα επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμου, στην περιοχή του βορείου Έβρου, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα φτάσει στις 9.30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Διδυμότειχο, όπου στις 11, στο ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας θα τελεστεί Δοξολογία. Το μεσημέρι, στη 1, θα επισκεφθεί το στρατόπεδο «Παπαναστασίου» της 311 ΕΜΑ Ορεστιάδας και μία ώρα μετά θα εγκαινιάσει το Ιατρείο-Φαρμακείο Κοινωνικής Αποστολής και το Κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης. Θα ακολουθήσει γεύμα στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού των Αγίων Θεοδώρων και στις 5 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Ορεστιάδας.

Στις 6 θα παραδώσει σχολικό υλικό στους διευθυντές των σχολείων της περιοχής και στις 7 θα παραστεί σε Χρυστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα γίνει στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Το βράδυ θα δειπνήσει στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου και θα διανυκτερεύσει στον ξενώνα «Κουκούλι» στο Σουφλί.

Το πρωί της Πέμπτης, θα επισκεφθεί διαδοχικά το στρατιωτικό φυλάκιο 126, την Ιερά Μονή Δαδιάς και τη Μονή Κορνοφωλιάς. Στις 12.30 το μεσημέρι θα τελέσει δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Σουφλί και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Σουφλίου. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, για την επιστροφή του στην Αθήνα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑