Επιχειρήσεις

Published on December 18th, 2012 | by fileto

0

θα πωλούνται τυροκομικά στις λαϊκές

«Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση από τον ΕΦΕΤ», την οποία θα καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός κ Θανάσης Σκορδάς προς τον ερωτώντα βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως διαβεβαίωσε τον κ. Αυγενάκη, ο υφυπουργός κ. Θανάσης Σκορδάς, «προτεραιότητα και για το Υπουργείο είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και είναι άδικο για προϊόντα αρίστης ποιότητος τα οποία πρέπει να προωθήσουμε ειδικά, όταν παρά το γεγονός ότι υπήρξε αύξηση των συντελεστών κόστους στην παράγωγη αυτών των προϊόντων, αυξήθηκαν οι εξαγωγές κατά 18% και μειώθηκαν οι εισαγωγές κατά 8%».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θανάσης Σκορδάς πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανενός είδους διακριτική μεταχείριση μεταξύ των παραγωγών των προς πώληση προϊόντων στις λαϊκές αγορές ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστεί η όχι επιπόλαια διακίνηση αυτών των προϊόντων»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε την ορθότητα των διατάξεων 852 και 853 του 2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι δηλαδή, «σωστά, θα πρέπει τα γαλακτοκομικά προϊόντα να έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη από τον ΕΦΕΤ εγκατάσταση και να φέρουν στη συσκευασία τους. Ακόμα θα πρέπει να τηρείται η αλυσίδα ψύξης και να παραμένουν συνέχεια στη σωστή θερμοκρασία και τέλος εάν τα γαλακτοκομικά προϊόντα διατίθενται στην αγορά συσκευασμένα δεν υπάρχουν περαιτέρω απαιτήσεις. Σε περίπτωση όμως που οι πωλητές τεμαχίζουν τα τυριά τους θα πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις των 852 και 853/2004 Κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης βουλευτής ευχαρίστησε τον υφυπουργό, για τη διόρθωση μια λανθασμένης απόφασης σεβόμενος πάντα τους κανόνες υγιεινής και τη γνώμη των αρμόδιων συμβουλευτικών φορέων του Κράτους, όπως ο ΕΦΕΤ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑