Άποψη - Γνώμη

Published on December 18th, 2012 | by fileto

0

Καμία προσευχή για τους αδικημένους

Οι γιορτές αυτή τη χρονιά θα είναι γκρίζες. Οι Έλληνες χτυπημένοι από την μοίρα και τα μνημόνια είναι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν υπάρχει έλεος από κανένα και ιδιαίτερα από το πολιτικό προσωπικό που δηλώνει μεγαλοπρεπώς ότι είναι και πλούσιο και αγέρωχο με πολλές χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς, ακίνητα και άλλα τινά.

Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του κάνοντας μια βόλτα στις δηλώσεις των πολιτικών μας και από την άλλη να μετρήσει τις δεκάρες που του μένουν στην τσέπη από τα πενιχρά εισοδήματά του τα οποία φορολογούνται με άγρια διάθεση από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ από την άλλη οι βουλευτές μένουν στο απυρόβλητο και στο αφορολόγητο.

Το πολιτικό σύστημα συμπεριφέρεται σα να μην υπάρχουν πολίτες που τρώνε στα συσσίτια. Που δεν έχουν να πληρώσουν την εφορία ή τη ΔΕΗ. Αυξάνοντας κι άλλο τους φόρους και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σα να μην υπάρχουν ηλικιωμένοι που δεν έχουν χρήματα να φάνε και να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Σα να μην υπάρχουν παιδιά που οι γονείς τους τα πηγαίνουν να εμβολιαστούν στα ιατρεία των «γιατρών του κόσμου».

Οι άνεργοι αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό και κάθε μέρα στρατιές ανέργων προστίθενται στις λίστες του ΟΑΕΔ ο οποίος είναι πλέον ανήμπορος να σώσει την κατάσταση μια και είναι ελλειμματικός και προβληματικός στην αποστολή του.

Κι έρχεται ο Κώστας Μητσοτάκης μετά από 19 χρόνια να μας πει ότι αν δεν τον έριχνε ο Σαμαράς δεν θα φτάναμε στο μνημόνιο και στα μέτρα αλλά και στην κατάσταση στην οποία μας οδηγούν.

Στην πραγματικότητα ο Κώστας Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι η διακυβέρνηση του θα λειτουργούσε σαν ένα ήπιο ελληνικό Μνημόνιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας και όχι επιβεβλημένο από ξένους.

Ο ίδιος σε βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει αναφέρεται διεξοδικά στις διακυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου και στις πολιτικές που ακολούθησαν τις οποίες και θεωρεί συνυπεύθυνες για την χρεοκοπία την έλευση του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Αντιθέτως δίνει εύσημα στην Κώστα Σημίτη γράφοντας ότι η πρώτη κυβέρνηση του ακολούθησε την δική του δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα και το χρέος, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι η πολιτική αυτή εγκαταλείφθηκε την δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησής του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο γηραιός πολιτικός, ακολουθώντας κι αυτός την τακτική του στρουθοκαμηλισμού δεν αναφέρεται καν στο γεγονός ότι η κόρη του Ντόρα ήταν από τους συνδιαμορφωτές της πολιτικής Καραμανλή και βέβαια ο ίδιος του ο γιός συνεχίζει να ψηφίζει τα μνημόνια ως μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Θα περίμενε κανείς περισσότερη σοβαρότητα και νηφαλιότητα από έναν σώφρονα γηραιό υπερήλικα πολιτικό.

Αλλά που να βρεθεί πολιτική τσίπα όταν ακόμη και οι πολιτικοί που θέλουν αύριο να πάρουν την κυβέρνηση και να σώσουν όπως λένε τον ελληνικό λαό τον απογοητεύουν καθημερινά με τις πράξεις και τις δηλώσεις αλλά και την συμπεριφορά τους;

Βλέπουμε απογοητευμένοι την αντιπολίτευση να σύρεται σε ένα γαϊτανάκι πλειοδοσίας η οποία ένα και μόνο σκοπό έχει και φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, το γάντζωμα στην εξουσία για προσωπικό όφελος. Πλήρης η απογοήτευση!

Και ενώ οι Έλληνες βουλιάζουν μέσα σε ένα απόλυτο τέλμα απογοήτευσης και εξαθλίωσης οι τοκογλύφοι μας όπως είναι ο τραπεζικός κλάδος της Αμερικής  κερδίζει περισσότερο από 2% καθημερινά.

Την ίδια ώρα ακούμε καθημερινά ιστορίες όπως ΜΚΟ που εισέπρατταν επιχορηγήσεις ή χορηγίες ιδιωτών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και τις εναπόθεταν σε λογαριασμό του Λονδίνου.

Μπορεί ο Λαυρεντιάδης να είναι στον Κορυδαλλό, δεν μας νοιάζει και πολύ, μπορεί ο Άρειος Πάγος να βγάζει το χαράτσι παράνομα εισπραχθέν αλλά να πρέπει να συνεχίζουμε να το πληρώνουμε, μπορεί οι φιλάνθρωπες κρατικοδίαιτες κυρίες των επιχειρηματιών να σκορπούν ρίγη αγάπης και στοργής, αλλά αυτό που μένει στα χείλη μας είναι μια πίκρα για όσα οι άλλοι μας ποτίζουν χωρίς να τους νοιάζει αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε.

Τελικά δεν υπάρχει καμιά προσευχή για τους αδικημένους. Καμία!

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑