Ειδήσεις

Published on January 2nd, 2013 | by fileto

0

Κόντρα στη Δράμα με φόντο την Ονειρούπολη

Ακόμη δεν έπεσε η αυλαία της φετινής Ονειρούπολης και με φόντο τις εκλογές του 2014 ξεκίνησε το πανηγύρι στον δήμο Δράμας.

Παράπονα για την εντιμετώπιση που έτυχε αυτός, η Βυζαντινή Χορωδία “Οι Δομέστικοι της Δράμας” και η Παραδοσιακή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων, από τους διοργανωτές της Ονειρούπολης, εκφράζει ο Χοράρχης των δύο χορωδιών και υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

Συνέβη κι αυτό στην ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ Δράμας που διοργανώνει ως Δήμαρχος ο κύριος Χαρακίδης. Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα ήμουν καλεσμένος ζωντανά στην εκπομπή “Διασπορά” της ΕΤ3, που παρουσιάζει η έγκριτη δημοσιογράφος Χρύσα Σάμου.

Στη διάρκεια της σύνδεσης που έγινε από τη ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ Δράμας, θα τραγουδούσαμε κάλαντα και θα στέλναμε ευχές μαζί με τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας “Οι Δομέστικοι της Δράμας” και της Παραδοσιακής Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας. Τις ευχές τους θα έστελναν και δύο δραμινές ομογενείς που ζούνε μόνιμα στο Βέλγιο και στη Γερμανία αντίστοιχα.

Λίγο πριν “βγούμε” όμως ζωντανά στον αέρα, με ενημέρωσαν ότι δεν μπορούμε να εμφανιστούμε από τη σκηνή της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ γιατί λέει δεν είμασταν γραμμένοι στο επίσημο πρόγραμμα. Τους είπα, ότι κι εμένα πριν 2 μέρες με ενημέρωσαν από την ΕΤ3 για τη σύνδεση αυτή! Τους είπα επίσης ότι η σύνδεση αυτή γίνεται με την καλλιτεχνική μου ιδιότητα και όχι με αυτή του Υποψηφίου Δημάρχου! Κι επίσης ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποια εκδήλωση σε εξέλιξη ούτως ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα!

Αναρωτιέμαι λοιπόν:

είναι ιδιοκτησία του κυρίου Χαρακίδη ή κάποιου από τους καλοπληρωμένους συμβούλους του ο Δημοτικός Κήπος Δράμας; Έχει το δικαίωμα να διώχνει δραμινούς συμπολίτες του από την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ο κύριος Χαρακίδης και οι καλοπληρωμένοι συνεργάτες του;

Τελικά, οι δύο χορωδίες, οι μουσικοί κι εγώ αποχωρήσαμε από τη σκηνή και μεταφερθήκαμε στο γεφυράκι μπροστά από το σπιτάκι του Αη Βασίλη, απ’ όπου τελικά και εμφανιστήκαμε! Και παρόλη την πικρία μας, μιλήσαμε για τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα που γίνεται εδώ και 9 χρόνια, στείλαμε τις ευχές μας στους δραμινούς απανταχού της γης και τραγουδήσαμε πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά κάλαντα.

Δε θα σταθώ στη ντροπή που νοιώσαμε όλοι οι συμμετέχοντες στο γεγονός αυτό ως δραμινοί. Δε θα σταθώ στη ντροπή που νοιώσαμε απέναντι στους ανθρώπους της ΕΤ3. Δε θα σταθώ στη ντροπή που νοιώσαμε απέναντι στις δύο ομογενείς που έκπληκτες παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα.

Θα σταθώ στο γεγονός ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, οι παρουσιάσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στις τηλεοπτικές εκπομπές πανελλήνιας εμβέλειας είναι ελάχιστες έως και ανύπαρκτες. Και η συμμετοχή μας στην εκπομπή αυτή συνέβαλε τα μέγιστα στην προβολή της αγαπημένης μας Δράμας και της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Βέβαια, τέτοιου είδους συμπεριφορές δε μας εκπλήσσουν. Η μικροψυχία, η εκδικητικότητα και η κακότητα του Δημάρχου της μειοψηφίας και της παράταξής του κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους. Δεν αξίζουν στη Δράμα και στους δραμινούς τέτοιες φτηνές συμπεριφορές.

Μια λέξη μόνο μπορεί να περιγράψει το γεγονός αυτό: ΝΤΡΟΠΗ!

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ
Ιδρυτής και Χοράρχης της Βυζαντινής Χορωδίας “Οι Δομέστικοι της Δράμας”
και της Παραδοσιακής Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑