Εκδηλώσεις

Published on January 2nd, 2013 | by fileto

0

Το Πάρκο στην …Καβάλα

Ένας Αυτοσχεδιασμός για τις Τέσσερις Εποχές

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ

 

Το Πάρκο, μια παράσταση της ομάδας Ακτίς Αελίου, που φιλοξενείται από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013. Μια παράσταση παντομίμας που δίνει μορφή σε κάθε ιδέα και απογειώνει τη φαντασία. Ένα σκηνικό αφήγημα χωρίς λόγια με θέμα τον ανεκπλήρωτο του έρωτα, τη μοναξιά και τη συντροφικότητα, το θέατρο και την πραγματικότητα.

 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ένα πάρκο, τέσσερις εποχές, ένα παγκάκι και ένας μοναχικός περιπλανώμενος, που είναι ικανός να ζωντανέψει στη σκηνή όλη τη φαντασία του κόσμου. Με μοναδικά του εργαλεία το σώμα, την εκφραστικότητα, το χιούμορ, το παιχνίδι, τη μουσική και την ευρηματικότητα, το πάρκο μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει τα εσωτερικά τοπία του ήρωα και οδηγεί το θεατή όλο και πιο μακριά απ’ την πραγματικότητα, όλο και πιο κοντά στην αλήθεια.

Το πάρκο/η σκηνή, είναι αλήθεια ένας δημόσιος χώρος ελευθερίας και συνεύρεσης, όπου τα όνειρα παίρνουν το δρόμο τους και το ανέφικτο μπορεί να συμβεί;

 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Είναι ακόμα καλοκαίρι όταν ένας μοναχικός περιπλανώμενος αλήτης -γνήσιος απόγονος του Σαρλώ- περνάει τις μέρες του σ’ ένα πάρκο με συντροφιά τη μοναξιά και την ατελείωτη φαντασία του. Παίζει ασταμάτητα με ό,τι βρει μπροστά

του αλλά όχι μόνο! Το μαγικό του πουκάμισο κρύβει μέσα στις τσέπες του αόρατες εκπλήξεις, που εμφανίζονται ξαφνικά όταν τα χέρια του, τους δίνουν σχήμα!

Οι μήνες περνούν, η μοναξιά του έχει γίνει αβάσταχτη και ο χρόνος έχει σταματήσει, όταν εμφανίζεται στο πάρκο ένα λυπημένο και γοητευτικό κορίτσι. Ο αλήτης ερωτεύεται σφόδρα και αυτή γίνεται ο σκοπός της ύπαρξής του… αλλά ξαφνικά τη χάνει από τα μάτια του… Ο χρόνος… Ήρθε το φθινόπωρο!

 

Το Πάρκο

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης

Σενάριο: Θωμάς Βελισσάρης

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μένη Τριανταφυλλίδη

Επιμέλεια Μουσικής: Θωμάς Βελισσάρης

Φωτισμοί-Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης

Αυτοσχεδιάζει ο Θωμάς Βελισσάρης

Γενική είσοδος 10 ευρώ, Μαθητικό – Φοιτητικό – Ανέργων 5 ευρώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑