Ειδήσεις

Published on January 4th, 2013 | by fileto

0

Οι βάνδαλοι ρημάζουν την Εγνατία Οδό

Περισσότερα από 2,3 εκατ. ευρώ αναγκάστηκε να δαπανήσει η Εγνατία Οδός Α.Ε., στην τριετία 2010-2012, προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημίες από βανδαλισμούς, κλοπές αλλά και για να διατηρεί τον αυτοκινητόδρομο καθαρό για τους χρήστες.

Η Ε.Ο.Α.Ε, εξέδωσε ανακοίνωση  με την οποία ζητάει την κατανόηση αλλά και τη συνεργασία του κοινού και των χρηστών του οδικού δικτύου της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να περιοριστούν τα αυξανόμενα κρούσματα κλοπών και  βανδαλισμών, στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας, τον οποίο κάποιοι χρησιμοποιούν σαν κάλαθο αχρήστων.

Στα 800 χλμ, της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή και, Δερβένι- Προμαχώνας, καταγράφονται τα τελευταία χρόνια:

-Εκτεταμένοι βανδαλισμοί των πινακίδων σήμανσης, των χώρων στάθμευσης και των τοίχων προστασίας της οδού.

-Κλοπές καλωδίων οδοφωτισμού και άλλων συστημάτων ηλεκτρονικής ενημέρωσης των οδηγών.

-Αλόγιστη ρίψη απορριμμάτων στο δρόμο και στους χώρους στάθμευσης.

Η Εταιρεία, μέσω των αναδόχων συντήρησης, αναγκάστηκε, για λόγους ασφαλείας και διευκόλυνσης οδηγών και επιβατών,  να προχωρήσει στις παρακάτω δαπανηρές ενέργειες στην περίοδο 2010-2012:

Καθαρίστηκαν πάνω από 75.000 τμ αναγραφές συνθημάτων σε τοίχους και πάνω από 2.000 τμ αναγραφές συνθημάτων σε πινακίδες σήμανσης, ενώ το ετήσιο κόστος των επεμβάσεων αυτών ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Κλάπηκαν πάνω από 150.000 μ. καλωδίων ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα σημαντικά τμήματα  του οδικού δικτύου να βυθιστούν στο σκοτάδι και το κόστος της αποκατάστασης να ξεπερνά τις 650.000 ευρώ.

Συλλέχθηκαν πάνω από 120 τόνοι απορριμμάτων από τα ερείσματα και τα πρανή των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και από τους χώρους στάθμευσης και αναψυχής, με κόστος που ξεπερνά ετησίως τις 550.000 ευρώ.

Η “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, εκτός από τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, έχει επανειλημμένα προβεί σε ενέργειες, όπως καταγγελίες, μηνύσεις, αναφορές κτλ., προς τις αρμόδιες αρχές του κράτους, για τον εντοπισμό των υπαίτιων και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑