Ειδήσεις

Published on January 5th, 2013 | by fileto

0

Ο Χρήστος με τα ρόπαλα από τη Δράμα

Η δήλωσή του σήμερα περί μασκών και ροπάλων προκάλεσε αίσθηση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης είναι γέννημα θρέμμα της Δράμας και έχει γράψει ήδη τη δική του ιστορία στην πόλη του.
Συγκεκριμένα, ο 45χρονός Χρήστος Καραγιαννίδης είναι ο πρώτος βουλευτής της Αριστεράς που εξελέξη στη Δράμα από τις εκλογές του 1958 οπότε το ΕΔΑ είχε εκλέξει δυο βουλευτές. Ο Καραγιαννίδης γεννήθηκε στη Δράμα στις 23 Μαρτίου του 1968 και έζησε εκεί, με ένα διάλειμμα για τις σπουδές του στη Σχολή Κινηματογράφου Παπαντωνοπουλου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο στο School of Audio Εngineering. Είναι παντρεμένος με την Αννα Παπακωνσταντίνου και έχει ένα γιο, τον Μίλτο.

Από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στην αριστερά και συμμετείχε στα κοινωνικά κινήματα . Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, ενώ παρακολούθησε από κοντά όλες τι διαδικασίες που σήμερα οδηγούν στη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του ΕΥΚ (Εργατικού Κέντρου) Δράμας, Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας και Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Δράμας. Αρθρογραφεί τακτικά στον τοπικό τύπο της Δράμας, στην εφημερίδα Αυγή και στο portal Rednotebook. Το 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης.

Ο λόγος του είναι χαρακτηριστικός και συχνά εμπρηστικός, όπως και οι σημερινές του δηλώσεις. Σίγουρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θυμάται την λεκτική επίθεση που δέχθηκε μέσα στη βουλή από τον Χρήστο Καραγιανίδη, όταν του είχε πει: «Από τον γόνο του πελατειακού κράτους δεν περίμενα κάτι καλύτερο, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Δεν έχει σηκώσει ούτε μία πέτρα να την πάει από εδώ παραπέρα».

Πηγή: iefimerida.gr


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑