Ειδήσεις

Published on January 9th, 2013 | by fileto

0

Αγρότες παραδόθηκαν, πριν τους συλλάβουν

Τα χρέη προήλθαν από καταλογισμούς που έκανε το ΣΔΟΕ για υποθέσεις παράνομης είσπραξης επιστροφής ΦΠΑ βάσει πλαστών ή και εικονικών τιμολογίων. Οι αγρότες παραδίδονται για να μην υποστούν την ταπείνωση της σύλληψης τους για χρέη στο δημόσιο και αφού συμβουλεύονται τους δικηγόρους τους. Μετά την παράδοση του συνήθως οδηγούνται στο αυτόφωρο  και ρύθμιση των χρεών τους.

Ως γνωστό στην Κρήτη διερευνάται εδώ και χρόνια μεγάλη υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο των ερευνών φαίνεται να είναι 5-6 «αετονύχηδες» οι οποίοι «κανόνιζαν» τις υποθέσεις με την Εφορία, έπαιρναν τη «μερίδα του λέοντος» και μοίραζαν χαμηλότερα ποσά σε αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες εμφανίζονται να καταθέτουν στην εφορία τιμολόγια πλαστά (ακόμα και με…καρφίτσες είναι τρυπημένα) ή εικονικά επιχειρήσεων που είτε υπάρχουν είτε είναι «φαντάσματα». Οι έρευνες σε ένα βαθμό έχουν ολοκληρωθεί, το ΣΔΟΕ έστειλε στον Εισαγγελέα μεγάλο τμήμα της δικογραφίας και παράλληλα καταλόγισε τα σχετικά πρόστιμα.

Πριν τις γιορτές και για να αποφύγουν τη σύλληψη παραδόθηκαν πέντε αγρότες με χρέη περίπου 500.000 ευρώ. Το τελευταίο διήμερο παραδόθηκαν ακόμα πέντε, κυρίως από την περιοχή του Πύργου, με επίσης σύνολο χρεών 500.000 ευρώ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑