Ειδήσεις

Published on January 14th, 2013 | by fileto

0

Αβρότητες και κόντρες με φόντο τον τούρκο πρόξενο

Μετά την φασαρία η οποία έγινε από τα ΜΜΕ Ελλάδας και Τουρκίας με τα δεύτερα να είναι σε πλήρη συνάφεια και να στηρίζουν με μεθοδικότητα την προσπάθεια του Τούρκου προξένου κατά την επίσκεψή του στην Καάλα και ιδιαίτερα στον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, ο δεύτερος πήρε την ευκαιρία να τα ρίξει στην Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, η οποία τον τελευταίο καιρό τον ταλαιπωρεί με τις πράξεις της.

Σε μια ένδειξη αβρότητας ο  γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Osman Sener απέστειλε στο δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή την ακόλουθη επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Παρακαλώ όπως δεχθείτε τις ευχαριστίες μου για τη δήλωση που κάνατε και την υποστήριξη που παρείχατε στο πρόσωπό μου, κατόπιν των δυσάρεστων γεγονότων που προκλήθηκαν από ακραία στοιχεία κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησα στο γραφείο Σας στις 9 Ιανουαρίου 2013.

Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, όπως και το τόνισα στις δηλώσεις που έκανα στα τούρκικα ΜΜΕ, δεν πιστεύω με κανέναν τρόπο ότι τα εν λόγω άτομα εκπροσωπούν τον Ελληνικό Λαό, του οποίου η φιλοξενία είναι παγκοσμίως φημισμένη και ο οποίος έχει αποδώσει το επίθετο «Ξένιος» στον μεγαλύτερο θεό της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας τον Δία. Έναν Λαό που αντιστάθηκε υπερήφανα στη ναζιστική κατοχή, που βροντοφώναξε το «ΟΧΙ» στο φασισμό και δώρισε την έννοια «Δημοκρατία» στον κόσμο».

Κόντρα Χρυσής Αυγής κατά Πατριωτών

Με αφορμή το Δ.Τ. που εξέδωσε η Χ.Α.  (Τ.Ο. Καβάλας), σχετικά με στάση μας κατά την εδώ επίσκεψη του Τούρκου Προξένου, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε ως εξής:

‘Ευχαριστούμε’ τη Χ.Α. που για πρώτη φορά, στα τρία χρόνια παρουσίας μας στην πόλη και πανελλαδικά, προβαίνει στον πλήρη διαχωρισμό Χ.Α. και πατριωτικών συλλόγων.

Αυτή τη δήλωση, θα έπρεπε να την κάνει πολύ καιρό πριν, ώστε να αντιληφθεί ο κόσμος ποιος είναι ποιος και όχι να καπηλεύεται τις δράσεις της Πατρ.Κιν.Πολ.Καβάλας, αφήνοντας τον κόσμο, έντεχνα, να πιστεύει ότι είμαστε το ίδιο.

Επίσης το ίδιο θα έπρεπε να είχε κάνει και στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου, όπου έλαβε 7000 σταυρούς (στο Νομό Καβάλας) αφήνοντας και πάλι έντεχνα να αιωρείται πως ψηφίζοντας Χ.Α. ψηφίζεις την Πατρ.Κιν.Πολ.Καβάλας.

Η Πατρ.Κιν.Πολ.Καβάλας έχει στο ενεργητικό της πληθώρα δράσεων και δραστηριοτήτων (υπερβαίνουν τις 200) σε όλους τους Κοινωνικούς και Εθνικούς τομείς, όπως συλλογή τροφίμων, σχολικών ειδών, ρούχων, καθαρισμό ακτών, δασών, συμμετοχή σε κατάσβεση πυρκαγιών, στήριξη τοπικών καταστημάτων και με διανομή φυλλαδίων και ψωνίζοντας από αυτά, αιμοδοσία, συμμετοχή σε Εθνικές εκδηλώσεις κλπ, αλλά ουδέποτε η Χ.Α. έκανε δήλωση ότι δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά.

Βέβαια δε ξεχνάμε τη βοήθεια που προσέφεραν τα κόμματα της ‘αριστεράς’ στη Χ.Α., τα οποία ταυτίζοντάς μας (στις ανακοινώσεις τους) με τη Χ.Α. κατάφερναν, χωρίς να το αντιλαμβάνονται, να προσφέρουν ψήφους στους ‘Εθνικιστές’ της Βουλής.

Όμως είναι πράγματι οξύμωρο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, το ‘Εθνικιστικό’ κόμμα της Ελληνικής βουλής, να υπερασπίζεται με τόση θέρμη το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και τις ‘Ελληνοτουρκικές καλές σχέσεις’.

Επίσης επειδή μας αναφέρουν ως ΄βραχνά τους’, έχουμε να τους τονίσουμε ότι πραγματικά θα είμαστε ‘μεγάλος βραχνάς’ και γι’ αυτούς και για όλο το σάπιο και δύσοσμο πολιτικό σύστημα το οποίο και οι ίδιοι υπηρετούν και από τα γεγονότα διαπιστώνεται ότι μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα κατάφεραν να ταυτιστούν με αυτό.

Ακόμη θέλουμε να δηλώσουμε ότι πράγματι θα είμαστε ‘βραχνάς’ διότι ήμασταν, είμαστε και πάντα θα είμαστε αυτόνομοι και ανεξάρτητοι, χωρίς να παίρνουμε εντολές ούτε από ‘κεντρικά’ κομμάτων, ούτε από οποιαδήποτε άλλα κέντρα εξουσίας.

Προχωράμε μπροστά υπερήφανα, έχοντας στην ψυχή και στην καρδιά μας, την Ελλάδα και βέβαια την Πόλη μας την Καβάλα για την οποία θα αγωνιζόμαστε συνεχώς, αόκνως και αδιαλείπτως.

Αν η Χ.Α. έχει κάνει κάτι για την Καβάλα, καλό θα ήταν να μας το πει. Βέβαια εννοούμε κάτι πέραν αυτών που κάναμε εμείς και καπηλεύτηκε αυτή.

 

                                                                                 Για το Δ.Σ. της

                                                                           Πατρ.Κιν.Πολ.Καβάλας

                                                                             Άγγελος Βουλόδημος

                                                                              Γενικός Γραμματέας

 

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑