Εκδηλώσεις

Published on January 14th, 2013 | by fileto

0

Στη Μαύρη Θάλασσα οι κανταδόροι της Καβάλας

Κι εκεί που είχαμε αρκετό καιρό να τους δούμε ελέω χειμώνα και τσουχτερού κρύου, έκαναν μια ακόμη δυναμική επανεμφάνιση. Ο λόγος για τους Κανταδόρους της Καβάλας, που εδώ και δύο χρόνια έδωσαν και δίνουν ζωή στις συνοικίες της Καβάλας με πολλές καντάδες. Αυτή την φορά έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους που την διάνθισαν – με τι άλλο – με τραγούδια.

Στην Μαύρη Θάλασσα λοιπόν, στο Σούγιολου, συγκεντρώθηκαν προχθές περίπου 30 Κανταδόροι και πέρασαν για ακόμη μια φορά μια όμορφη βραδιά. Μαζί τους και ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Δημητριάδης που συμμετείχε στις περισσότερες καντάδες. Ο εμπνευστής των Κανταδόρων Κώστας Λιούμπας ανέλαβε να κόψει την πίτα. Κόπηκαν κομμάτια για όλες τις συνοικίες της Καβάλας που επισκέφτηκαν στο παρελθόν οι Κανταδόροι, με την συμφωνία στην συνοικία που θα έπεφτε το φλουρί να γίνει η πρώτη καντάδα για το 2013.

Όμως άγνωστο γιατί φλουρί δεν βρέθηκε κι έτσι αποφασίστηκε η επόμενη καντάδα να γίνει στο Περιγιάλι, το οποίο οι Κανταδόροι δεν επισκέφτηκαν ποτέ. Στα πιτάκια που μοιράστηκαν το φλουρί έπεσε στον Σταύρο Ζιπίδη γιο του καταστηματάρχη που φιλοξένησε τους Κανταδόρους, που πήρε ένα δωράκι και ευχές από όλους.

Από εκεί και μετά τον λόγο πήραν μπουζούκια, μπαγλαμάδες και κιθάρες, φυσικά μαζί με τις μελωδικές φωνές των Κανταδόρων. Τραγούδησαν για ακόμη μια φορά παλιά τραγούδια, κόντρα στην δύσκολη εποχή που ζούμε.

Μια ακόμη όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση που έγινε χωρίς ιδιαίτερες προετοιμασίες, σπόνσορες και χορηγούς, βασιζόμενη μόνο στην πρωτοβουλία κάποιων που την σκέφτηκαν και στην ανταπόκριση του κόσμου που ζητάει απλά πράγματα, χωρίς πολλά πολλά λόγια, επιτροπές, ατέρμονες συζητήσεις και βαρυσήμαντες δηλώσεις!

Φέτος μάλιστα οι Κανταδόροι προσέφεραν και κοινωνικό έργο με πρωτοβουλίες που πήραν για ιδρύματα και ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μια προσπάθεια που όπως διαβεβαίωσαν θα συνεχιστεί, όπως φυσικά θα συνεχιστούν και οι καντάδες σε όλες τις γειτονιές της Καβάλας. Αρκεί να βοηθήσει λίγο ο καιρός.

 

 

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑