Ειδήσεις

Published on January 22nd, 2013 | by fileto

0

Οικονομικές εκκρεμότητες στην πρώην Νομαρχία Καβάλας

Βαρύτατες οικονομικές εκκρεμότητες συνολικού ύψους 220.000 ευρώ (που με τις προσαυξήσεις αγγίζει τις 500.000 ευρώ) καταλογίζει το πολυσέλιδο πόρισμα του οικονομικού ελεγκτή της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Επαμεινώντα Αδαμακόπουλου σε βάρος του πρώην νομάρχη Καβάλας, δυο πρώην αντινομαρχών, ενός ειδικού συμβούλου του πρώην νομάρχη και δώδεκα υπηρεσιακών παραγόντων της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας.

Στο 350 σελίδων πόρισμά του ο οικονομικός ελεγκτής διαπίστωσε κατάτμηση πολλών ενιαίων έργων με αναθέσεις μέσω πρόχειρων διαγωνισμών χωρίς όμως να υλοποιηθούν τα έργα στο σύνολό τους.

Το πόρισμα αναφέρει ότι από τη διενεργηθείσα έρευνα που ξεκίνησε το 2010 μετά από καταγγελία του τότε νομαρχιακού συμβούλου Άγγελου Σμυρλόγλου και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2012, προκύπτουν πλημμελείς έλεγχοι από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων με συνέπεια να παραλαμβάνονται τιμολόγια για συναυλίες που δεν έγιναν, έντυπο και οπτικοακουστικό διαφημιστικό υλικό που δεν τυπώθηκε, στοιχεία ενημερωτικών ημερίδων που δεν πραγματοποιήθηκαν χωρίς να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Επίσης, από το πόρισμα του ελεγκτή και σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων προκύπτει ότι αυτοί ελάμβαναν οδηγίες τόσο από τον πρώην νομάρχη όσο και τους συνεργάτες του. Από τις καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων διαφαίνεται μια προσπάθεια ν’ αποποιηθούν τις ευθύνες που τους βαρύνουν και να τις καταλογίσουν σε τρίτα πρόσωπα. Ωστόσο, ο οικονομικός ελεγκτής αναγνωρίζει ευθέως πως οι περισσότερες ευθύνες βαρύνουν τους πολιτικούς προϊσταμένους και ειδικότερα τον πρώην νομάρχη.

Το πόρισμα κατατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και ήδη έχουν σταλεί οι πρώτες κλητεύσεις προς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση. Να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση των καταθέσεων η εισαγγελέας αναμένεται ν’ απαγγέλει κατηγορίες για τις παραπάνω οικονομικές εκκρεμότητες στο ταμείο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας.

πηγή: voria.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑