Ειδήσεις

Published on January 22nd, 2013 | by fileto

0

Οι παρακάμψεις έφεραν εκπτώσεις στα διόδια

Μέτρα αναπροσαρμογής των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ που διαχειρίζεται η εταιρεία Παραχώρησης «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» τίθενται σε εφαρμογή τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.Όπως ανακοίνωσε το υπουργός Ανάπτυξης, τα μέτρα είναι όλα υποχρεωτικής εφαρμογής σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης και περιλαμβάνουν:

1. Την έναρξη είσπραξης διοδίων στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) Κλειδιού (Αιγινίου) και προς τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

2. Μείωση της τιμής των διοδίων, έως και 50%, στον ΜΣΔ Μαλγάρων

3. Την προσαρμογή, μείωση ή αύξηση των τιμών διοδίων στους ακόλουθους σταθμούς διοδίων:

– στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) και στους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων (ΠΣΔ) Λεπτοκαρυάς,

– στο ΜΣΔ Πυργετού,

– στους ΜΣΔ και ΠΣΔ Μακρυχωρίου,

– στους ΠΣΔ Γυρτώνης,

– στο ΜΣΔ Μοσχοχωρίου,

– στο ΜΣΔ Πελασγίας.

4. Την έναρξη είσπραξης διοδίων στον ΠΣΔ Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη για τις κατηγορίες οχημάτων 1 (δίκυκλα) και 2 (Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα).

5. Την οριστική κατάργηση του άτυπου κόμβου Σκοτίνας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό σχεδιασμό.

6. Την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής, με διάθεση εμπορικών πακέτων για συχνούς χρήστες των κατηγοριών οχημάτων 1 και 2 που διέρχονται από συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων του Έργου, με έκπτωση κλιμακούμενη έως τις 60 διελεύσεις ανάλογα με το μηνιαίο αριθμό τους, ως ακολούθως:

Διελεύσεις Έκπτωση

1η – 10η 0%

11η – 20η 15%

21η – 30η 30%

31η – 60η 60%

7. Την αντικατάσταση των καρτών των κατοίκων Πελασγίας με πομποδέκτες ενταγμένους στο προσφερόμενο εμπορικό πακέτο για συχνούς χρήστες, εντός 45 ημερών από την έναρξη ισχύος των μέτρων αυτών.

8. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω που αφορούν στο οδικό τμήμα που διαχειρίζεται ο παραχωρησιούχος, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες κατασκευής σταθμού διοδίων επί του οδικού τμήματος Κλειδί-Βεροια


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑