Εκδηλώσεις

Published on January 23rd, 2013 | by fileto

0

Ένα Χέρι στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Το χέρι του Τιμ Κράουτς, Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ

«Μέσα στο αυτοκίνητο είχα το χέρι μου ψηλά έξω από το παράθυρο και ένιωθα σαν super hero. ‘Ενιωσα πως θα ήταν μεγαλύτερη η προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλω για να ζήσω με το μπράτσο μου κάτω από ό,τι πάνω.»

«Art is Anything You Can Get Away With.»

Ο σπουδαίος μονόλογος του άγγλου συγγραφέα Τιμ Κράουτς Το χέρι που παίχτηκε την προηγούμενη θεατρική περίοδο με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, στις 9 το βράδυ.

Γραμμένο το 2003 το My Arm έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές όπου και αν έχει παιχτεί, από την Αγγλία ως τον Καναδά και από τη Νότια Αμερική ως την Κορέα. Αφηγείται με τρόπο απλό, τρυφερό και οδυνηρά αστείο την ιστορία ενός κοριτσιού που αποφάσισε σε ηλικία δέκα ετών να σηκώσει το χέρι της ψηλά και να το κρατήσει. Τριάντα χρόνια μετά το κορίτσι με το σηκωμένο χέρι έχει γίνει διάσημο και το χέρι της έργο τέχνης. Ενα συγκινητικό έργο για τη σύγχρονη τέχνη, για το πώς μία αθώα κίνηση μπορεί να γίνει επαναστατική.

Το έργο μεταφρασμένο και σκηνοθετημένο από την Ελενα Πέγκα ανεβαίνει με αμεσότητα σαν μία intimate performance, όπου η ηρωίδα καθώς αφηγείται τη ζωή της σε πρώτο πρόσωπο, μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης-έκθεμα και «εκτιθέμενη» στα βλέμματα των θεατών, μας προσκαλεί να αναρωτηθούμε για τον ρόλο της τέχνης σήμερα, τη βαναυσότητα των ανθρώπων στο διαφορετικό και την τροπή που μπορεί να πάρει η ζωή μας από μία παιδική απόφαση.

Μετάφραση/Σκηνοθεσία/Σκηνικό Έλενα Πέγκα

Μουσική Επιμέλεια Ελενα Πέγκα –  Θεοδώρα Τζήμου

Πρωτότυπη Μουσική Hior Chronik

Ειδικές Κατασκευές Valentino Marengo

Styling Βασίλης Κοτταράς

Στο βίντεο εμφανίζονται οι Mia Gray και Elena Gray Morris

Ερμηνεύει η Θεοδώρα Τζήμου

Μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Του Νέου Κόσμου με την Protasi New Works

Γενική είσοδος – 10 ευρώ. Μαθητικό – Φοιτητικό – Ανέργων – Μέλη του Θεάτρου Πολιτών – 5 ευρώ (με την επίδειξη κάρτας)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑